Formule 1 Vliegreizen

F1 Vliegreis-arrangementen (inclusief tickets & verblijf)

In dit overzicht vind je alle Grand Prix races waar vliegreis-arrangementen beschikbaar zijn.
Klik op de Grand Prix voor meer informatie en alle prijzen!Vliegreizen Formule 1

Wanneer je naar een F1 race gaat die relatief dichtbij is dan ligt het al snel voor de hand om met de auto naar het circuit af te reizen. Met eigen vervoer of een busreis boeken naar de Grand Prix van België, Oostenrijk of Frankrijk is vaak een prima optie. Wanneer je echter een GP wilt bezoeken die verder weg is, zoals bijvoorbeeld een van de races in Azië, Australië of het Midden-Oosten, dan kun je bijna niet anders dan voor het vliegtuig kiezen. Er zijn dan veel verschillende opties en een keuze maken is niet altijd eenvoudig. Op deze pagina vind je daarom een compleet overzicht van alle beschikbare Formule 1 vliegreizen zodat je die makkelijk met elkaar kunt vergelijken.


Welke opties heb je voor het boeken van een F1 vliegreis?

Wanneer je voor een F1 vliegreis kiest heb je daarvoor verschillende opties. Welke daarvan het beste is ligt aan het aanbod voor een bepaalde race, en je eigen invulling van de reis (bijvoorbeeld of je er ook een vakantie aan vast wilt plakken).

Arrangement boeken inclusief vlucht

Wanneer je kiest voor een F1 arrangement met vliegreis dan wordt de reis volledig om het Formule 1 weekend heen gepland. Dat is heel makkelijk, want je weet zeker dat alle tijden perfect op elkaar zijn afgestemd zodat je geen enkel moment hoeft te missen. Bij de meeste reizen wordt er vanuit gegaan dat je het hele raceweekend langs de baan wilt meemaken, maar je kunt ook gewoon reizen boeken waarbij je alleen op zaterdag en/of zondag naar het circuit gaat.

Waar je goed op moet letten is wat er allemaal bij het arrangement is inbegrepen. Zo zitten niet altijd de toegangskaarten er al bij maar moet je die bijvoorbeeld los mee bestellen. Dat heeft wel als voordeel dat je zelf bepaalt waar je langs het circuit zit. Ook heb je meer controle over de kosten.

Chartervluchten

Sommige touroperators bieden speciale chartervluchten aan naar een Formule 1 Grand Prix. Een chartervlucht betekent dat het hele vliegtuig vol zit met F1 fans en dat zorgt natuurlijk voor een geweldige en unieke sfeer. Je kunt – afhankelijk van de bestemming – zelfs 1-daagse chartervluchten boeken. Het vliegtuig wacht dan gewoon op de luchthaven tot de race voorbij is en neemt vervolgens alle passagiers weer mee terug naar huis. Een chartervlucht kan dus ook een prima manier zijn om volop te genieten van races in landen als Oostenrijk, Spanje, Duitsland, Rusland en Frankrijk. Het is makkelijk en snel, maar vaak wel iets duurder dan de andere opties.

Zelf een vlucht uitzoeken

Natuurlijk kun je ook zelf een vlucht uitzoeken. Je moet dan alles uitzoeken en boeken, dus ook je eventuele verblijf en natuurlijk de toegangskaartjes voor de race. Dat kun je natuurlijk allemaal regelen via internet op een website als Agoda.com. Daar kun je eenvoudig allerlei vluchten vergelijken die tijdens het Grand Prix weekend naar een luchthaven in de buurt van het circuit vertrekken. Als je wilt kun je zelfs meteen een aantrekkelijk hotel erbij boeken voor een voordelig tarief.

Een groot voordeel van je eigen F1 vliegreis samenstellen is dat je alles zelf in de hand hebt. Je bepaalt je eigen budget, hoeveel tijd je ter plekke door wilt brengen voor en na het raceweekend, welke plaatsen langs het circuit je wilt hebben maar ook in welk hotel je gaat verblijven. Het is wel heel belangrijk om dit al vroeg te gaan plannen, want veel hotels en andere accommodaties zijn al lang van tevoren gereserveerd of alvast opgekocht door grote reisoperators. Vergeet tot slot niet ook het vervoer ter plaatse te checken en wanneer nodig alvast te regelen.


Waar hou je rekening mee bij het boeken van een Formule 1 vliegreis?

Afhankelijk van het type vliegreis dat je boekt om een Formule 1 race te bezoeken zijn er een aantal zaken om rekening mee te houden:

Aankomst en vliegtijden

Als je wilt kun je van vrijdag tot en met zondag de hele dag langs het circuit zitten, want behalve de Formule 1 trainingen, kwalificatie en de race vinden er tijdens elk raceweekend ondersteunende races en demonstraties plaats. Als echte racefan wil je daar natuurlijk zoveel mogelijk van mee pikken. Het is dan belangrijk dat je goed op tijd aankomt bij het circuit, maar ook dat je door een te krap geplande vlucht niet gedwongen bent om voor het het einde van de F1 race alweer te vertrekken. Daarom is het goed om aankomst en vertrek een beetje ruim in te schatten.

Let op: vooral na afloop van een F1 race kun je nogal eens met vertraging te maken krijgen.  Bij het boeken van een F1 vliegarrangement is dit als het goed is al prima geregeld. Bepaal je echter alles zelf (en kies je bijvoorbeeld je eigen vliegtijden) dan is het iets om goed rekening mee te houden.

Vervoer van en naar het circuit (transfers)

Wanneer je een vliegarrangement naar een Formule 1 race boekt dan zit daar vrijwel altijd ook het vervoer van en naar de luchthaven (de transfers) bij inbegrepen. Check echter wel of dat inderdaad het geval is en of er extra kosten voor in rekening gebracht zullen worden.

Georganiseerde transfers gaan vrijwel altijd alleen op bepaalde tijden. Mocht je aan het eind van de dag moe worden en wel terug naar het hotel willen, dan zit er vaak niets anders op dan te wachten tot de bus later op de dag van het circuit vertrekt.

Wanneer je zelf je vliegreis regelt moet je het aanvullend vervoer uiteraard zelf uitzoeken. Als je op een luchthaven landt die vlakbij het circuit ligt is dat vaak goed geregeld met openbaar vervoer of speciale bussen die F1-fans naar het circuit of het centrum van de stad brengen. Zoek dit wel altijd van tevoren uit zodat je niet ter plekke voor verrassingen komt te staan. Helaas is dit namelijk niet in alle landen even goed geregeld.

Let extra goed op wanneer je zelf een hotel uitzoekt, want je moet er natuurlijk relatief makkelijk kunnen komen vanaf het vliegveld en/of het circuit.

Locatie vliegveld en hotels

Weten waar je aankomt, hoe ver je hotel van het vliegveld ligt en hoe makkelijk je van en naar het circuit komt is essentiële informatie voor een aangenaam raceweekend. Wanneer je in staat bent een hotelkamer dichtbij het circuit en/of het vliegveld te vinden ben je natuurlijk spekkoper. Maar een F1 race wordt steevast heel druk bezocht en soms moet je dus helaas wat water bij de wijn doen.

Is je ideale hotel al volgeboekt? Focus je dan meer op reistijd dan op afstand wanneer je alternatieven gaat selecteren. Want hoe dicht je hotel ook bij het circuit ligt, als het verkeer de hele dag muurvast staat koop je daar weinig voor. Dan zit je liever wat verder weg, maar wel aan een rustigere aanrijroute of vlakbij een treinstation vanwaar je rechtstreeks naar het circuit kunt reizen.

Verblijfplaats

Wanneer je meerdere dagen naar het circuit wilt is het natuurlijk belangrijk om een verblijfplaats te hebben. Er zijn daar veel verschillende mogelijkheden voor. Bij een vliegarrangement word je meestal in een 3- of 4-sterrenhotel geplaatst. Je hebt het hotel soms voor het uitkiezen, maar vaker is er al voor je gekozen. Het gaat dan ook zeker niet altijd om hotels in het centrum van een stad of noodzakelijkerwijs dichtbij het circuit. Het is dan gelukkig wel heel gebruikelijk dat je elke dag netjes van en naar het circuit wordt vervoerd.

Boek je zelf een reis, dan heb je meteen veel meer mogelijkheden. Zo kun je er zelfs voor kiezen om een plek te reserveren op de camping naast het circuit. Maar ook AirBnB is een optie, net als uiteraard het zelf boeken van een hotel. Let dan wel op dat je vroeg boekt, want veel hotels in de buurt van het circuit zitten al vol net nadat de nieuwe F1-kalender bekend wordt gemaakt.

Losse tickets of in een arrangement

Bij het boeken van een arrangement zijn er drie verschillende mogelijkheden voor wat de toegangskaartjes betreft:

  • Je kunt kiezen uit een aantal pakketten met verschillende vluchten, hotels en verblijfsduur, maar niet je eigen tickets uitzoeken.
  • Het is mogelijk een vliegreis plus hotel te boeken en daarnaast zelf je eigen tickets te kiezen voor in hetzelfde arrangement.
  • Je boekt alleen een vlucht, hotel en transfers en moet zelf via een andere weg de entreekaartjes aanschaffen.

Welke mogelijkheden je hebt verschilt per reisoperator maar ook per race die je wilt gaan bezoeken. Gespecialiseerde reisbureaus, die zich in het bijzonder op F1 en/of andere sportreizen focussen, bieden vaak meer opties voor verschillende tickets of het kiezen van je favoriete tribune dan algemene touroperators.

Wanneer je vlucht en hotel zelf al hebt geregeld en dus alleen nog maar de losse tickets hoeft te kopen heb je volledig de vrije hand. Let wel op dat populaire zitplaatsen snel uitverkocht kunnen zijn dus het is echt de moeite waard om er snel bij te zijn. Wie vroeg boekt heeft de meeste keus en is vaak ook goedkoper uit. Zo bieden veel circuits (zoals de Belgische Grand Prix) vrijwel elk jaar 10% korting tijdens de voorverkoop.

© F1Reis.nl.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW te Zwolle | Privacy & Cookies