Alle informatie over de Spa-Francorchamps Camping

camping

Spa-Francorchamps biedt de unieke mogelijkheid om lekker te kamperen tijdens het Formule 1-weekend. Dit is bovendien een goedkoper alternatief en het is gezellig om met alle andere Formule 1-fans samen het weekend te beleven op de camping.

Bekijk het F1 België camping aanbod

Bij de Grand Prix van België zijn twee campings ingericht. Aan de westkant (gele zone) en aan de oostkant (groene zone). De ‘gele camping’ is bedoelt als familiecamping en ligt wat verder van het circuit af. Hier geldt de regel dat het na 22:00 uur stil moet zijn. De ‘groene camping’ is er meer voor de echte fans en hier gelden geen regels omtrent het geluid. Op deze campings mag je verblijven vanaf donderdagochtend tot en met maandagochtend. Overigens mag je ook als familie op de gele camping en andersom.

Sportreizen.com Coo F1 camping

Een van de betere campings om te verblijven tijdens het grand-prix weekend van België, is de Sportreizen camping. Deze camping wordt speciaal opgetuigd voor Nederlandse fans. De camping is voorzien van goede faciliteiten, en de ligging van de camping is zeer dicht bij het circuit. Je hebt de mogelijkheid om je eigen tent mee te nemen (€129,- p.p.) of te overnachten in een georganiseerde tent (€209,- p.p.).

Boek de Sportreizen.com camping


Faciliteiten Spa-Francorchamps Camping

Je mag maximaal vijf personen meenemen en je krijgt een plek van 40 m² waar je caravan en/of tent plus je auto op kwijt kunt. Cafés en restaurants zijn aanwezig op de camping, evenals douches en toiletten. Er zijn echter geen waterpunten en ook geen elektriciteit aanwezig op de camping. Elektriciteit kun je bijkopen voor drie euro per nacht.

Let op! Je koopt een ticket per standplaats en niet per persoon voor de camping. Daarnaast moet iedere persoon wel in het bezit zijn van een ticket voor het circuit om de race bij te wonen.

De camping op Spa-Francorchamps is echt onderdeel geworden van de beleving van het raceweekend. Ga je naar Spa? Dan hoort de camping daar eigenlijk gewoon bij. In combinatie met de vele fans van Max Verstappen die op deze race afkomen voor is dit de manier om de ideale sfeerbeleving te ervaren.

Hieronder een overzicht van de belangrijkste tarieven. Gemiddeld kom je uit op zo’n 20-25 euro per nacht op de camping. Dit maakt het een goedkope en leuke manier van overnachten rondom de Grand Prix. Voor meer info kun je terecht op ons prijsoverzicht.

Prijs per nacht

Camper                  € 24,-
Caravan                 € 18,-
Tent                        € 16,-
Auto                        € 5,-
Persoon                  € 4,-
Stroom                   € 3,-

F1 camping België boeken bij Sportreizen


Green Area en Yellow Area Camping

Via de officiële website van de Belgische Grand Prix heb je ook de mogelijkheid om op de uitgebreidere camping plaats te nemen. Hier heb je meer plaats (40m2) voor het plaatsen van je tent, camper of caravan. Op één campingplaats kunnen maximaal 5 personen slapen.  Deze speciale camping, die speciaal voor Grand Prix wordt opgezet en opgericht, biedt veel faciliteiten die je kunt verwachten bij een normale camping:

  • Mobiel badgebouw met douchevoorzieningen en toiletten
  • Mobiele bar met eten en drinken
  • Mogelijkheid om te barbecueën

Helaas zijn deze campingplaatsen niet voorzien van stroom. Houd hier rekening mee bij het boeken van deze campingplaatsen. Met een campingticket kun je al vanaf donderdag 8.00u t/m maandag 11.00u op het terrein verblijven.

De kosten voor een plaats in de Green of Yellow zone gedurende het gehele weekeinde is vastgesteld op €160.

Campingplaatsen zijn te boeken via de officiële website van Spa Franchorchamps GP.


Young Village en Spa Festival

Dit jaar is er voor jongeren een speciale camping ingericht. Op dit festivalterrein kun je niet alleen slapen in een eigen tent, maar ook genieten van verschillende optredens en dj’s. Voor de schappelijke prijs van €50,- per persoon heb je het gehele weekend toegang tot het festivalterrein en de camping. Andere faciliteiten die je vindt op de camping en het festival zijn:

  • Douchevoorzieningen
  • EHBO posten
  • (Gesamenlijk) Barbecue terrein
  • Ontbijtmogelijkheid
  • Campingbar
  • Parkeerplaatsen

De young village bevindt zich op loopafstand van de andere campings rondom Spa Franchorchamps.

Via de website van de Grand Prix van België kun je de tickets/campingplaatsen voor de Young Village boeken.

© F1Reis.nl.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW te Zwolle | Privacy & Cookies