Artikelen

Welke Grand Prix’ hebben een Oranje tribune en hoe bestel je tickets?

Een Formule 1-Grand Prix bezoeken is een hele belevenis, maar hoe kun je als fan van Max Verstappen nu een betere beleving krijgen dan samen met andere Oranje fans. De Grand Prix van België en Oostenrijk hebben een speciale oranje tribune! 2020 Grand Prix met een Oranje tribune: Red Bull Ring, Oostenrijk 2020 Spa Francorchamps, […] Lees meer »

Alle informatie over de Spa-Francorchamps Camping

Spa-Francorchamps biedt de unieke mogelijkheid om lekker te kamperen tijdens het Formule 1-weekend. Dit is bovendien een goedkoper alternatief en het is gezellig om met alle andere Formule 1-fans samen het weekend te beleven op de camping. Bij de Grand Prix van België zijn twee campings ingericht. Aan de westkant (gele zone) en aan de oostkant […] Lees meer »

De 3 goedkoopste Formule 1-bestemmingen

Een Formule 1-weekend bezoeken staat bekent als een dure grap. Logisch dan ook dat je gaat kijken naar de wat goedkopere bestemmingen. Dit is echter wel lastig, omdat je ook afhankelijk bent van de prijzen van het vervoer en de overnachtingen. Skyscanner heeft in 2016 een onderzoek gedaan naar de goedkoopste bestemmingen en het mooie […] Lees meer »

Wat is de beste Formule 1 app?

De Formule 1 kent enkele interessante apps. De apps tonen nieuws, de laatste ontwikkelingen en live uitslagen van de formule 1 grand prix. In dit artikel bespreken we de bekendste en leukste F1 applicaties: Lees meer »

Hoe wordt de startpositie en startopstelling in de Formule 1 bepaalt?

De startopstelling in de Formule 1 wordt bepaalt aan de hand van de kwalificatie die op zaterdag wordt verreden. De coureur die zich voor de laatste sessie weet te kwalificeren en daarin de snelste tijd weet neer te zetten mag vooraan beginnen. Althans, dit is meestal het geval, maar niet altijd. Dit komt omdat er […] Lees meer »

Hoe werkt de puntentelling in de Formule 1?

Wereldkampioen in de Formule 1 word je door het meeste aantal punten van alle coureurs te vergaren gedurende het seizoen. Maar hoe gaat dit eigenlijk in zijn werk? Lees meer »

Wat is DRS in de Formule 1?

Sinds 2011 rijden Formule 1-auto’s rond met het ‘Drag Reduction System’ (DRS). Met dit systeem kunnen coureurs hun achtervleugel openklappen. Dit systeem is bedacht om het inhalen te bevorderen en zo meer spektakel te creëren. Maar hoe werkt het? Lees meer »

De grootste crashes in de Formule 1

1. Grand Prix van België 1998 – o.a. Coulthard, Irvine, Trulli en J. Verstappen Startcrashes zijn vaak de meest heftige crashes, omdat er logischerwijs een grotere kans is dat er veel meer auto’s bij betrokken zijn. De meest heftige crash uit de Formule 1 is de startcrash van de Grand Prix van België van 1998. […] Lees meer »

Formule 1 seizoen 2017

Het nieuwe seizoen laat niet lang meer op zich wachten. In 2017 staan er bovendien de nodige veranderingen op het programma aan de auto’s. Daarom nog even een klein spoorboekje voor het nieuwe seizoen. Wanneer begint het formule 1-seizoen? Het nieuwe Formule 1-seizoen begint op vrijdag 24 maart. Op die dag vinden de eerste vrije […] Lees meer »

Hoe werkt de kwalificatie in de Formule 1?

In de kwalificatie wordt de startopstelling bepaalt voor de race van de dag erna. Degene met de snelste tijd start logischerwijs als eerste. De manier waarop gekwalificeerd werd is in de loop der jaren vaak veranderd. De laatste verandering in 2016 zorgde voor zoveel tumult dat men nog tijdens dat seizoen weer is teruggegaan naar […] Lees meer »

Copyright F1reis.nl 2019 | F1reis.nl is onderdeel van Dik.nl | Privacy statement