Artikelen

Hoe wordt de startpositie en startopstelling in de Formule 1 bepaalt?

De startopstelling in de Formule 1 wordt bepaalt aan de hand van de kwalificatie die op zaterdag wordt verreden. De coureur die zich voor de laatste sessie weet te kwalificeren en daarin de snelste tijd weet neer te zetten mag vooraan beginnen. Althans, dit is meestal het geval, maar niet altijd. Dit komt omdat er […] Lees meer »

Hoe werkt de puntentelling in de Formule 1?

Wereldkampioen in de Formule 1 word je door het meeste aantal punten van alle coureurs te vergaren gedurende het seizoen. Maar hoe gaat dit eigenlijk in zijn werk? Lees meer »

Wat is DRS in de Formule 1?

Sinds 2011 rijden Formule 1-auto’s rond met het ‘Drag Reduction System’ (DRS). Met dit systeem kunnen coureurs hun achtervleugel openklappen. Dit systeem is bedacht om het inhalen te bevorderen en zo meer spektakel te creëren. Maar hoe werkt het? Lees meer »

De grootste crashes in de Formule 1

1. Grand Prix van België 1998 – o.a. Coulthard, Irvine, Trulli en J. Verstappen Startcrashes zijn vaak de meest heftige crashes, omdat er logischerwijs een grotere kans is dat er veel meer auto’s bij betrokken zijn. De meest heftige crash uit de Formule 1 is de startcrash van de Grand Prix van België van 1998. […] Lees meer »

Formule 1 seizoen 2017

Het nieuwe seizoen laat niet lang meer op zich wachten. In 2017 staan er bovendien de nodige veranderingen op het programma aan de auto’s. Daarom nog even een klein spoorboekje voor het nieuwe seizoen. Wanneer begint het formule 1-seizoen? Het nieuwe Formule 1-seizoen begint op vrijdag 24 maart. Op die dag vinden de eerste vrije […] Lees meer »

Hoe werkt de kwalificatie in de Formule 1?

In de kwalificatie wordt de startopstelling bepaalt voor de race van de dag erna. Degene met de snelste tijd start logischerwijs als eerste. De manier waarop gekwalificeerd werd is in de loop der jaren vaak veranderd. De laatste verandering in 2016 zorgde voor zoveel tumult dat men nog tijdens dat seizoen weer is teruggegaan naar […] Lees meer »

Formule 1-reizen in Europa

Europa is de bakermat van de Formule 1. Hier is de sport ontstaan en werden ook de eerste races verreden. De laatste jaren neemt het aandeel van Europa op de racekalender wat af, maar nog altijd worden in Europa de meeste Grand Prix’ verreden. Van de twintig Grand Prix’ die op de kalender staan vinden […] Lees meer »

Waar kan ik gratis formule 1 kijken?

Benieuwd waar je gratis elke formule 1 grand prix live kan bekijken? Net als vorig seizoen is het gehele jaar de formule 1 gratis te bekijken op de televisie. De zender Ziggo Sport op kanaal 14 zendt elke week de gehele race uit onder enthousiast commentaar van Olav Mol.  Lees meer »

De 10 hoogtepunten van Juan Manuel Fangio

Juan Manuel Fangio reed Formule 1 in een tijd waarin alles nog anders was. Coureurs waren veel meer op zichzelf aangewezen. Dit maakt volgens veel mensen Fangio de beste coureur aller tijden. Zo won hij 24 van zijn 51 races en startte hij in 48 van die races vanaf de voorste startrij. Zijn record van […] Lees meer »

De 10 hoogtepunten van Niki Lauda

Niki Lauda speelt nog altijd een grote rol in de Formule 1. Hij is nauw betrokken bij de successen van Mercedes in de afgelopen jaren. In zijn eigen carrière werd hij drie keer wereldkampioen en iedereen kent de rivaliteit van hem met James Hunt in het seizoen 1976. Het seizoen waarin hij bijna het leven […] Lees meer »

Copyright F1reis.nl 2016 | F1reis.nl is onderdeel van Dik.nl