Waar kan ik gratis Formule 1 kijken/streamen?

Benieuwd waar je gratis elke Formule 1 Grand Prix live kan bekijken? Helaas is de Formule 1 vanaf dit seizoen niet meer gratis op televisie te bekijken bij Ziggo Sports. Dat komt omdat de Nederlandse uitzendrechten van dit seizoen in handen zijn gekomen van Viaplay. Gelukkig zijn er nog steeds een aantal manieren om gratis F1 te kijken, bijv. d.m.v. een VPN. In dit artikel vertellen we je hoe het werkt en hoe je dit seizoen gratis F1 kunt bekijken.


Formule 1 kijken op Viaplay

De beste manier om dit seizoen daarom niets te missen van de Formule 1 en elke Grand Prix te volgen is met een abonnement op Viaplay. Op Viaplay worden alle vrije trainingen, kwalificaties, races met voorbeschouwing en nabeschouwingen uitgezonden. Een viaplay abonnement is beschikbaar voor €9,99 per maand.

Ga naar Viaplay

Account delen en geld besparen (max 2 tegelijk)

Als je geld wilt besparen op je Viaplay abonnement, kun je ervoor kiezen om je accoun met andere mensen te delen. Je kunt je account delen met 5 andere apparaten. Helaas kun je daarvan slechts met 2 apparaten tegelijkertijd kijken.


Gratis Formule 1 kijken via een VPN

In andere landen kun je wel gratis de Formule 1 kijken zonder betaald abonnement. Via deze zenders kun je dus gewoon de Grand Prix streamen, als je de website bezoekt vanuit het desbetreffende land. Door een VPN (Virtual Private Network) in te stellen op het desbetreffende land, kun je de website laten lijken dat je de website bezoekt vanuit dat land, en kun je dus de stream bekijken. Om hiervan gebruik te maken dien je een VPN af te nemen bij één van de vele aanbieders hiervan.

Het nadeel hieraan is wel dat het commentaar in een andere taal is. Uiteraard kun je er ook voor kiezen om het geluid uit te zetten en via bijvoorbeeld Grand Prix radio te genieten van Nederlands commentaar.

In het onderstaande overzicht vind je het land, de zender en de taal van het commentaar.

Land Taal Zender Link naar stream Beste VPN voor stream
Oostenrijk 🇦🇹 Duits ServusTV Stream NordVPN
Zwitserland 🇨🇭 Zwitsduits SRF Stream NordVPN
Albanië 🇦🇱 Albanees RTSH Stream NordVPN
Luxemburg 🇱🇺 Luxemburg RTL Zwee Stream NordVPN
Brazilië 🇧🇷 Portugees Band Stream NordVPN

Wat is de beste VPN provider voor Formule 1 kijken?

Er zijn veel aanbieders van VPN diensten. Wij raden NordVPN aan; een abonnement is hier beschikbaar vanaf € 2,89 per maand. NordVPN is daarmee een van de goedkoopste VPN aanbieders in Nederland. Daarnaast biedt NordVPN een zeer snelle verbinding aan, waardoor je stream zo soepel mogelijk loopt.

Ga naar NordVPN


Hoe kun je gratis Formule 1 kijken via een VPN?

Via het onderstaande stappenplan leggen we je uit hoe je een VPN kunt aanschaffen, instellen en hoe je vervolgens gratis F1 kunt kijken.

Stap 1: Aanmelden bij een VPN aanbieder

Kies een VPN Provider en meld je hierbij aan. Wij adviseren NordVPN.

Ga naar NordVPN

Stap 2: Installeer de VPN software

Je kunt de software van de VPN aanbieder downloaden op je laptop, tablet of smartphone.

Stap 3: Verbind met een server in het land van je keuze

Via de app kies je met welk land je verbinding wilt maken, hierbij kies je dus het land van de stream die jij wilt volgen.

Stap 4: Ga naar de stream en volg de race

Nadat je verbonden bent, klik je op de link van de stream in de tabel hierboven en kun je de race volgen.


Wat is de beste zender om via VPN Formule 1 te bekijken?

blank

Als je twijfelt welke op welke zender je het beste Formule 1 kunt kijken met een VPN, dan adviseren wij je om de Oostenrijkse stream op ServusTV te bekijken. Over het algemeen is deze stream zeer stabiel en is de kwaliteit zeer hoog (1080p). Daarnaast heb je het voordeel dat het commentaar in het Duits is, wat voor veel Nederlanders nog goed te volgen is.


Grand Prix van Zandvoort gratis bij NOS

Voor de Nederlandse Grand Prix op Zandvoort heeft de NOS gelukkig wel de rechten. Deze wedstrijd kun je dus gratis bekijken op de staatsomroep. Deze wedstrijd wordt op 4 september 2022 verreden en wordt uitgezonden op NPO1.


Formule 1 kijken via alternatieve streams

Als je niet wilt betalen om de Formule 1 te bekijken, kun je altijd een alternatief vinden in illegale streams. Op deze manier kun je soms gratis kijken, maar dit is wel illegaal. Om deze reden geven wij dus op deze websites ook geen tips waar je deze streams kunt vinden. Bovendien is er een extra risico dat je spyware op je computer op telefoon krijgt en is de kwaliteit en betrouwbaarheid van deze streams vaak matig.

Als je de motorsport leuk vind en een warm hart toedraagt raden we daarom altijd aan om gewoon te betalen voor de entertainment. Op deze manier houdt je de sport in leven en steun je de Formule 1.


Viaplay alternatieven

Veel liefhebbers van de Formule 1 kiezen voor een alternatief voor Viaplay om de Formule 1 te bekijken. Helaas zijn deze alternatieven ook niet gratis, maar deze hebben soms wel andere voordelen.

F1TV Pro abonnement

Een goedkoper alternatief voor Viaplay is Formula 1 TV Pro. Bij F1TV kijk je alles sessies van de Formule 1 (trainingen, kwalificaties en races) voor een prijs van €64,99 per jaar. Het voordeel is, dat je zelf on-demand mee kan kijken met alle on-board camera’s en dus nog meer mee kunt krijgen van de actie. F1TV is gemakkelijk online te streamen via de F1TV app of de website van formula1.com.

© F1Reis.nl.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW te Zwolle | Privacy & Cookies