Formule 1 eigen vervoer reizen

Eigen-vervoer hotel+ticket arrangementen

In dit overzicht vind je alle Grand Prix waar “eigen vervoer” arrangementen verkrijgbaar zijn.
Klik op de Grand Prix voor meer informatie en alle prijzen!Eigen vervoer Formule 1

Wanneer je een Formule 1 race wilt bezoeken kun je natuurlijk kiezen voor het vliegtuig of een busreis, maar een groot aantal van de Europese races kun je ook prima met eigen vervoer bereiken. Op deze pagina vind je een overzicht van alle beschikbare F1 reizen op basis van eigen vervoer. Ook hebben we allerlei handige informatie en tips voor mensen die zelf een autoreis naar een F1 Grand Prix samen willen stellen.


Welke “eigen vervoer” opties heb je?

Wanneer je met eigen vervoer naar een Formule 1 race afreist heb je volledige controle over de duur van de reis en welke tickets je aanschaft. Daar staat wel tegenover dat je veel zelf moet regelen. Je kunt voor veel Europese races echter ook gewoon kiezen voor pakketten op basis van eigen vervoer, waarbij je voor een voordelige prijs beschikt over de entreekaarten en de eventuele hotelovernachting(en).

Meerdaagse reis: overnachting

Wanneer je het hele weekend langs de baan mee wilt maken en dus voor een meerdaagse reis kiest heb je een overnachtingsplek nodig. Welke opties heb je daarvoor?

Kamperen

Ten eerste kun je natuurlijk kamperen of een caravan meenemen. Veel Europese circuits, zoals bijvoorbeeld België, Hongarije en Oostenrijk, hebben meerdere kampeerterreinen vlak langs het circuit liggen waar je een plaats kunt reserveren voor vaak heel aantrekkelijke tarieven. Dichtbij het circuit kamperen is leuk en heel handig, want je zit vlakbij de ingang van het circuit en kunt ’s morgens zonder veel moeite de beste plekjes langs de baan opzoeken.

Wanneer je de keus hebt uit meerdere campings, check dan bij welke je je het beste thuis zullen voelen. Op familiecampings moet het namelijk vanaf een uurtje of 22:00 in de avond stil zijn, terwijl je op andere campings de hele nacht door kunt feesten.

Hotel

Hotels liggen vaak wat verder weg van het circuit dan de campings maar bieden wel meer comfort. Hou er wel rekening mee dat je bij zelfstandig boeken echt op tijd moet zijn, want grotere reisoperators hebben er een handje van om zo vroeg mogelijk alle kamers in een hotel te reserveren omdat die altijd wel verhuurd raken. De prijzen zijn rond een F1 race, vooral bij hotels die in de buurt van het circuit liggen, vaak een stuk hoger dan in de rest van het jaar. Een pakket kiezen waar overnachtingen bij in zitten is dus vaak zo gek nog niet. Bepaal ook of je alleen het ontbijt in het hotel wilt gebruiken of dat je er ook ’s avonds zou willen eten. Na een lange dag op het circuit kan dat laatste namelijk best wel fijn zijn.

AirBnB

De afgelopen jaren is de website AirBnB bij het bezoeken van een F1 race een steeds betere optie geworden. Rondom de Europese circuits worden voor enkele dagen kamers, appartementen of hele huizen te huur aangeboden voor een prijs die vergelijkbaar is met de kosten van een goed hotel. Vooral wanneer je in staat bent een appartement of huis met meerdere mensen te delen kan dat een voordelige en leuke optie zijn. Ook hier geldt natuurlijk weer dat je er op tijd bij moet zijn.

Entreekaarten

Wanneer je jouw F1 trip als een eendaagse reis met de auto onderneemt heb je eigenlijk alleen de entreekaarten nodig. Daarbij heb je natuurlijk volledig de vrije keuze omdat je niet vast zit aan een bepaald pakket. De overweging is dan in de eerste plaats of je een tribuneticket wilt kopen of alleen een toegangskaart met ‘general admission’, oftewel algemene toegang tot het circuit en niet tot de tribunes.

Op een tribune zitten is altijd duurder, maar je hebt wel sowieso gegarandeerde plaatsen met een goed zicht op de baan en vaak ook een televisiescherm waar je de race op kunt volgen. Het maakt ook veel verschil welke tribune je kiest, want de hoofdtribune met zicht op de startopstelling en pitsstraat is vaak heel duur, terwijl tribunes op andere delen van het circuit een stuk voordeliger kunnen zijn.

Hier moet je vooral je eigen keuze in maken, maar zorg wel dat je er snel bij bent met boeken. Want niet alleen krijg je in de voorverkoop vaak een korting, maar populaire zitplaatsen kunnen helaas ook snel uitverkocht zijn.

Parkeerkaarten

Wanneer je met je eigen auto naar het circuit afreist is het natuurlijk belangrijk dat je die ook ergens kunt parkeren. Vergeet daarom niet ook een parkeerkaart mee te bestellen voor elke dag die je langs het circuit door wilt brengen. Zonder zo’n ticket kom je het terrein simpelweg niet op met je auto. Als er meerdere parkeerterreinen zijn is het zaak de juiste te kiezen en specifiek voor die plek en dag een parkeerkaart te bestellen. Check ook even of je het ticket op je ruit moet plakken en doe dit dan ruim voordat je bij het circuit in de buurt bent. Er is namelijk vaak een aparte aanrijroute voor elke afzonderlijke parkeerplaats zodat het verkeer zo goed mogelijk wordt gespreid.


Tips voor als je met eigen vervoer naar een F1 race gaat

F1 fans die sinds al jaar en dag een of meer races per jaar bezoeken kennen inmiddels wel alle ins en outs van het bezoeken van een Grand Prix met eigen vervoer. Als je daar echter nog niet zoveel ervaring mee hebt kun je veel hebben aan de volgende tips:

1. Ga op tijd weg

Er is als Formule 1 fan niets zo vervelend als in de file staan terwijl je weet dat de auto’s inmiddels al op de baan zijn. Zorg dus dat je op tijd weggaat, waarbij je ook rekening houdt met eventueel oponthoud. Vooral voor de zondag geldt dat je meer kans maakt op een fijne zitplaats naarmate je vroeger op het circuit aanwezig bent. (Dat geldt uiteraard met name voor de general admission tickets en minder wanneer je tribunekaarten hebt besteld).

2. Kies de beste aanrijroute

Het is het beste om naarmate je het circuit nadert steeds minder op je routeplanner te vertrouwen en des te meer op de (tijdelijk geplaatste) borden. De beste route naar een bepaalde ingang staat namelijk als het goed is ruim van tevoren aangegeven en het kan echt heel veel tijd besparen door al vanaf de snelweg de juiste weg naar het circuit te volgen. Vaak staat er vanaf een bepaald moment ook aangegeven dat je de routeplanner het beste uit kunt zetten vanaf dat punt. De borden brengen je vervolgens precies naar de parkeerplaats waar je een parkeerkaart voor hebt aangeschaft, of de ingang waarvandaan je het snelste op je plaats zit.

3. Met een groep? Huur een busje

Wanneer je met een wat grotere groep en race wilt bezoeken kan het een goed idee zijn om een busje te huren. Afhankelijk van het model dat je huurt kun je namelijk tot wel 10 mensen meenemen. Voor een heel weekend ben je dan tussen de 150 en 200 euro kwijt. Daar komt dan vaak nog wel een meerprijs per kilometer bij bovenop het aantal dat je ‘cadeau’ krijgt, en uiteraard moet je de benzine ook zelf bepalen. Daar staat tegenover dat je benzine uitspaart voor de aanvullende auto’s die je anders mee had moeten nemen. En natuurlijk hoef je ook minder geld te besteden aan parkeerkaarten. Tot slot is het natuurlijk ook gewoon heel gezellig om met zijn allen in een busje te reizen.

4. Houd rekening met files

De kans is groot dat je flink afgedraaid bent nadat de race is afgelopen. Dan kunnen de files die rondom een F1 race vrijwel onvermijdbaar zijn behoorlijk rauw op je dak vallen. Je zult zelfs merken dat sommige mensen al kort voor het eind van de race weggaan om voor de meute uit te kunnen rijden, maar of je dat zelf ook een optie vindt is heel persoonlijk. Je mist dan een stukje van het evenement terwijl het helaas echt geen garantie biedt op makkelijk wegrijden. Accepteer dan maar gewoon dat files er een beetje bij horen, aangezien de meeste interessante circuits in Europa nu eenmaal ver van grote wegen verwijderd liggen.

5. Een busreis is vaak vooordeliger

Met de auto reizen is voor veel Europese F1 races niet de voordeligste manier om een Grand Prix te bezoeken, want een busreis is vaak goedkoper. Als je zoveel mogelijk kosten wilt besparen kun je de prijs van je parkeerkaart(en) en de benzine het beste bij elkaar optellen en dan vergelijken met de totaalprijs van een busarrangement. Als je liever alleen reist dan is daar natuurlijk veel voor te zeggen, maar als je zelf niet hoeft te rijden kom je met een busreis vaak wel uitgeruster aan en kun je bijvoorbeeld ook gewoon zonder problemen een of meer biertjes drinken!

© F1Reis.nl.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW te Zwolle | Privacy & Cookies