Formule 1 Busreizen

F1 Busreis-arrangementen

In dit overzicht vind je alle Grand Prix races waar busreizen beschikbaar zijn.
Klik op de Grand Prix voor meer informatie en alle prijzen!Busreizen naar de Formule 1

Een busreis naar een Formule 1 Grand Prix is een van de voordeligste en makkelijkste manieren om een keer een F1 race mee te maken. Overal wordt voor gezorgd: van het toegangskaartje tot een eventuele hotelovernachting en natuurlijk de reis zelf. Het enige wat je hoeft te doen is wat eten en drinken mee te nemen en te zorgen dat je op tijd bij de opstapplaats bent.

Op deze pagina vind je het actuele aanbod Formule1 busreizen en hebben we ook handige informatie voor je wanneer je voor het eerst een busreis naar een Formule 1 Grand Prix wilt boeken.


Welke opties voor F1 busreizen zijn er?

Wanneer je met de bus naar een Formule 1 race af wilt reizen heb je in principe twee opties: een eendaagse busreis of een meerdaagse busreis.

Eendaagse busreis

Een eendaagse F1 busreis is natuurlijk alleen mogelijk naar circuits die dicht genoeg bij Nederland liggen om op 1 dag heen en weer te kunnen. Dat gaat bijvoorbeeld om de Belgische, Britse, Franse en Oostenrijkse F1-wedstrijden. Bij een eendaagse busreis vertrek je vroeg in de ochtend en kom je vaak ook pas laat weer aan in Nederland. Het is vermoeiend, maar ook leuk en vaak de voordeligste manier om een Grand Prix bij te wonen.

Het is niet zo dat je bij een eendaagse busreis uitsluitend voor de zondag kunt kiezen, want sommige touroperators bieden ook eendaagse busreizen aan voor de vrijdag of zaterdag. Dan is het wat minder druk langs de baan en kun je dus meer zien. Ook het verkeer is minder druk zodat je sneller bij het circuit en ook sneller weer thuis bent. Toch zullen de meeste mensen natuurlijk voor een eendaagse busreis op zondag kiezen zodat ze de Formule 1 race bij kunnen wonen.

Meerdaagse busreis

Ook een meerdaagse busreis is een prima optie. Je kunt dan meestal kiezen voor een busreis van 2 of 3 dagen. De zondag is altijd inbegrepen en je kunt dus naar wens ook de zaterdag en eventueel ook de vrijdag meemaken langs de baan. Je bent dan in staat om de vrije trainingen en kwalificaties te bekijken, niet alleen van de F1-wagens maar ook van de andere raceklassen die gedurende het weekend in actie komen. De extra races op zaterdag van de Formule 2 en Formule 3 zijn voor de ware raceliefhebber altijd de moeite waard. Voor races die verder weg zijn, zoals de Grand Prix van Spanje, worden ook wel vierdaagse of vijfdaagse busreizen aangeboden.

Bij een meerdaagse busreis wordt er natuurlijk gezorgd voor overnachting in een hotel. Het hotel kan soms best wel ver van het circuit af liggen. Omdat je met de bus van en naar het circuit wordt gereden hoeft dat niet erg te zijn, maar het kan dus gebeuren dat je ook op de zaterdag nog vrij lang in de bus zit.

De bus blijft gedurende de dag op het parkeerterrein staan. Het is daarom vaak mogelijk om je overdag weer even in de bus terug te trekken om uit te rusten. Of dat inderdaad een optie is verschilt per touroperator. En of het praktisch is ligt eraan waar de bus geparkeerd staat. Als dat ver weg is van je plaats aan het circuit kun je vaak het beste gewoon op je plek blijven zitten.


Waar moet je aan denken bij het boeken van een F1 busreis?

Waar moet je allemaal aan denken wanneer je op het punt staat om een F1 busreis te boeken naar een Europese Grand Prix?

Reisdagen

Bezoek je de Grand Prix van België? Dan is een driedaagse busreis ook echt drie dagen lang. Maar ga je helemaal met de bus naar Spanje, reken er dan maar op dat je vijf dagen van huis bent als je voor het gehele weekend hebt geboekt. Dan ga je namelijk al op donderdag vroeg in de ochtend weg en kom je op maandag pas laat op de dag weer thuis.

Opstapplaatsen

Zowel eendaagse als meerdaagse busreizen hebben vaak een aantal verschillende  opstapplaatsen. De bus vertrekt bijvoorbeeld vroeg in de ochtend uit een stad als Groningen of Zwolle en rijdt dan een bepaalde route om steeds meer mensen op te pikken. Check dus of er een opstapplaatsenroute is en hoe makkelijk een van de beschikbare plaatsen voor jou bereikbaar is.

Tickets inclusief

De meeste busreizen worden als pakket inclusief een toegangsticket aangeboden. Aangezien de bus als de meest budgetvriendelijke optie wordt beschouwd gaat dit vaak om de goedkoopste kaartjes die er voor een Grand Prix te krijgen zijn. Dit gaat dus eigenlijk nooit om tribunekaartjes maar om een general admission ticket. Ook daarmee kun je een prima plekje langs de baan veroveren, maar iets meenemen om op te zitten (zoals een vouwstoeltje of een kussentje) kan handig zijn.

Upgrades

Ben je bereid wat meer geld uit te geven, check dan of er ook leuke of handige upgrades bij de busreis geboekt kunnen worden. Soms kun je voor een meerprijs je toegangskaartje upgraden naar een tribuneticket. Ook kun je soms tegen betaling van enkele tientjes meer zorgen dat je meer beenruimte krijgt in de bus. Dat kan heel fijn zijn wanneer je een urenlange rit voor de boeg hebt of wanneer je gewoon heel lang bent.

Reisverzekering

Een reisverzekering is niet bij je busreis inbegrepen. Zorg dus dat je zelf een kortlopende reisverzekering afsluit wanneer je nog geen doorlopende reisverzekering hebt. Een annuleringsverzekering kun je vaak wel afsluiten bij de touroperator, tijdens of na het boeken van de busreis zelf.

Files

Een van de populairste en voordeligste F1 races om met een busreis te bezoeken is de Grand Prix van Spa-Francorchamps. Het circuit is slechts ongeveer 50 kilometer van de Nederlandse grens verwijderd en dus heel goed te bereiken vanuit ons land. Althans, in theorie, want lange files van en naar het circuit zijn bij de Grand Prix van België inmiddels een net zo goede traditie als de race zelf. Wees er dus op voorbereid dat je nog lange tijd stilstaand door zult brengen voor je eindelijk goed en wel weer met zijn allen op weg bent naar Nederland. Zorg om die reden dat je wat te eten en drinken overhoudt voor in de bus, want de reis gaat waarschijnlijk langer duren dan je hoopte.

Uigerust op weg

Met de bus naar een Formule 1 race is leuk maar ook behoorlijk vermoeiend. Het is bijvoorbeeld niet ongebruikelijk dat er – met name bij eendaagse reizen naar races zoals de Grand Prix van België of Oostenrijk –  een geweldige feeststemming heerst in de bus. Dat is natuurlijk enorm leuk, maar aangezien je vaak vroeg weg gaat en ook pas laat weer terugkomt kan het ook enorm vermoeiend zijn. Zorg dus in elk geval dat je zo goed mogelijk uitgerust aan de trip begint. En het is natuurlijk ook geen gek idee om alvast de maandag erna vrij te nemen zodat je ook lekker uit kunt slapen.

© F1Reis.nl.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW te Zwolle | Privacy & Cookies