Formule 1 reizen in Europa

Europa is de bakermat van de Formule 1. Hier is de sport ontstaan en werden ook de eerste races verreden. De laatste jaren neemt het aandeel van Europa op de racekalender wat af, maar nog altijd worden in Europa de meeste Grand Prix’ verreden.


Europese F1 reizen & arrangementen

Van de 22 Grand Prix die op de kalender staan vinden er 9 in Europa plaats.
Klik op de Grand Prix voor meer informatie en alle prijzen!Europese Grand Prix in het kort

blank

1. Spa Franchorchamps

Wil je echt het supportersgevoel van Max Verstappen actief beleven? Dan moet je in België zijn. Op het circuit van Spa-Francorchamps heeft Max Verstappen zijn eigen oranjetribune. Deze tribune staat altijd afgeladen vol met mensen gehuld in oranje kledij. Het doet bijna denken aan een wedstrijd van het Nederlands voetbalelftal op een EK of WK. Het circuit van Spa-Francorchamps wordt bovendien door veel mensen gezien als het allermooiste circuit van de F1-kalender. Dit komt vooral door de mooie bochten combinaties in combinatie met hoogteverschillen. Het schoolvoorbeeld hiervan is de Eau Rouge vlak na de eerste bocht. Verder is het weer ook altijd onvoorspelbaar in de Ardennen. Die wisselende omstandigheden vergen veel van het tactische aspect van het racen.

Bekijk reizen, tickets & arrangementen


2. Grand Prix van Spanje, Barcelona

Een andere GP die erg leuk is voor de Max Verstappen-fans is de GP van Spanje. Het was het circuit van Barcelona waar Max Verstappen vorig jaar zijn allereerste overwinning wist te behalen. Voor de echte Max Verstappen-fan zal het Circuit de Catalunya dan ook nooit meer hetzelfde zijn en voor een ultieme beleving zorgen. Het klimaat is er bovendien altijd wel goed wat het een geliefde plek maakt voor veel teams om de wintertests te houden. Formule 1 is bovendien erg populair in Spanje. Dit komt natuurlijk vooral door de successen die Fernando Alonso heeft gekend.

Bekijk reizen, tickets & arrangementen


3. Grand Prix van Engeland, Silverstone

Voor mensen die van traditie houden is de Grand Prix van Groot-Brittannië een uitgelezen mogelijkheid. Silverstone was gastheer van de allereerste Formule 1-Grand Prix ooit gereden. Het land heeft bovendien veel wereldkampioenen voortgebracht en vormt samen met Italië tot de founding fathers van de sport. Teams als Lotus maar ook bijvoorbeeld Cooper en British Racing Motors (BRM) hebben veel betekend in de vroege jaren van de autosport. Later namen McLaren en Williams die rol over. Door het faillissement van Manor zijn McLaren en Williams nog de enige Britse renstallen in de F1. Het huidige Silverstone lijkt amper meer op hoe het vroeger was, maar de snelle Copse corner zit er nog altijd in evenals de slingerende bochtencombinatie van Maggots, Becketts, en Chapel. Dit zijn echte klassiekers in de Formule 1.

Bekijk reizen, tickets & arrangementen


4. Grand Prix van Italië, Monza

Ben je een enorme Ferrari-fan? Dan valt een trip naar de Grand Prix van Italië aan te raden op het circuit van Monza. De Ferrari-tifosi is hier nog altijd groot, ondanks de tegenvallende sportieve resultaten van de afgelopen jaren. Na afloop mogen de fans altijd de baan op om de podium ceremonie te bekijken. In Italië levert dit altijd een mooi beeld op aangezien het podium half over het circuit hangt. Wanneer er dan ook nog een Ferrari-coureur op het podium staat barst de feestvreugde helemaal los. Het leuke aan Monza is ook dat de Grand Prix al sinds 1950 plaatsvindt op dit circuit. Als je van echte topsnelheden houdt moet je bij deze GP zijn. De coureurs razen uit de Parabolica met zo’n 280 km/u en accelereren dan door over het rechte stuk naar snelheden van bijna 350 km/u. Een ander mooi punt is de Variante Ascari. Nadat de coureurs van een recht stuk afkomen knallen ze bijna vol door deze chicanes heen op weg naar de Parabolica.

Bekijk reizen, tickets & arrangementen


5. Grand Prix van Monaco, Monte Carlo straatciruit

Voor wie de glitter & glamour van de sport wil proeven is Monaco de uitgelezen GP. Half Hollywood komt af op deze Grand Prix en ook veel artiesten zijn er te vinden. Zo stond Justin Bieber vorig jaar nog champagne te drinken met Lewis Hamilton bij de podiumceremonie na diens overwinning. Daarnaast staat Monaco vaak garant voor spektakel. Ieder foutje wordt hier afgestraft door de vangrail die tegen het circuit aanligt. Ook het weer speelt een factor bij deze Grand Prix. Zo vond Max Verstappen zijn Waterloo nadat hij de vangrail ingleed op het natte wegdek bij het beroemde casino.

Bekijk reizen, tickets & arrangementen


6. Grand Prix van Oostenrijk, Red Bull Ring

Opnieuw Max Verstappen zien winnen in Oostenrijk? De Red Bull Ring is elk jaar gegarandeerd een spektakel om te bekijken.

Bekijk reizen, tickets & arrangementen


7. Grand prix van Hongarije, Hongaroring

Vooral in Hongarije zijn altijd diverse nationaliteiten te vinden, omdat het voor veel Oost-Europeanen de ultieme mogelijkheid is om een Grand Prix dichtbij huis te bezoeken. Opvallend is ook het feit dat er altijd veel Finnen naar Boedapest komen tijdens een raceweekend. Dus wanneer je zin hebt om veel verschillende nationaliteiten te leren kennen tijdens je GP-weekend dan zijn is dit de uitgelezen mogelijkheden.

Bekijk reizen, tickets & arrangementen


8. Grand Prix van Frankrijk, Castellet

Deze karakteristieke Grand Prix in het zuiden van Frankrijk is vanuit Nederland met de auto binnen 11 uur te bereiken. Het vliegtuig is ook een weloverwogen keuze: diverse budgetmaatschappijen vliegen vanaf Amsterdam en Eindhoven op Nice of Beziers. Ook deze formule 1 race is dus voor Nederlanders en Europeanen relatief makkelijk bereikbaar.

Bekijk reizen, tickets & arrangementen


9. Grand Prix van Rusland

Het circuit van Rusland gaat dwars door het Olympic Park van de Olympische Spelen van Sotsji van 2014. De coureurs passeren onder andere het ijshockeystadion en de Adler-arena waar Nederland zijn vele schaatssuccessen wist te behalen tijdens deze Olympische Spelen.

Bekijk reizen, tickets & arrangementen


10. Uitzondering, GP Europa

De GP van Azerbeidzjan is dan wel niet in Europa, het wordt wel de GP Europa genoemd. Deze Grand Prix in Azerbeidzjan (Europa) is meteen een leuke mogelijkheid om een onbekende stad als Bakoe te bezichtigen.

Bekijk reizen, tickets & arrangementen

© F1Reis.nl.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW te Zwolle | Privacy & Cookies