Reizen & Tickets Formule 1 Grand Prix van Silverstone, Engeland 2024

vrijdag 5 juli 2024 t/m zondag 7 juli 2024

Arrangementen & Reizen GP Silverstone, Engeland

blank

P1 Travel aanbod

4 arrangementen beschikbaar
v.a. €519
Hotel + Staanplaats ticket (General Admission) Silverstone, Engeland v.a. €519
Hotel + Tribune ticket (Grandstand) Silverstone, Engeland v.a. €519
Hotel + Hospitality pakket Silverstone, Engeland v.a. €519
Bekijk alle deals op P1 Travel

Sportreizen.com aanbod

6 arrangementen beschikbaar
v.a. €999
Hotelovernachting & tickets (eigen vervoer) Silverstone, Engeland v.a. €999
Vliegreis inc. hotel + tickets Silverstone, Engeland v.a. €999
Bekijk alle deals op Sportreizen.com
blank

Booking.com aanbod

v.a. €59
Overnachten nabij de Grand Prix Silverstone, Engeland? Bekijk alle hotels op Booking.com v.a. €59
Bekijk alle deals op Booking.com

Losse Tickets GP Silverstone, Engeland

blank

P1 Travel tickets

4 deals beschikbaar
v.a. €519
Staanplaats (General admission) Silverstone, Engeland v.a. €519
Tribune (Grandstand) tickets voor de Silverstone, Engeland v.a. €519
Hospitality pakket Silverstone, Engeland v.a. €519
Bekijk alle deals op P1 Travel

Blijf op de hoogte

Als eerste op de hoogte gehouden worden zodra er nieuwe reizen, ticket prijzen of arrangementen naar Silverstone bekend zijn? Vul hieronder je e-mailadres in en we houden je op de hoogte.

Waarom bezoek je de Grand Prix van Groot-Brittannië?

  • Eenvoudig naar toe te reizen vanuit Nederland.
  • Silverstone is de bakermat van de autosport.
  • Volop concerten en ander entertainment aanwezig.

Wat is de beste manier om de Grand Prix van Groot-Brittannië te bezoeken?

blank

Bron: Wikimedia Commons

Je hebt veel verschillende mogelijkheden om naar de Britse Grand Prix af te reizen. Hieronder bespreken we alle meest voor de hand liggende opties voor reis en verblijf.

Vliegen (meerdere rechtstreekse vluchten)

Silverstone ligt ongeveer 80 kilometer ten noordwesten van Londen. Wanneer je voor het vliegtuig kiest zijn de luchthavens Londen Luton en Londen Stansted daarom een goede optie, aangezien die alvast aan de goede kant van Londen liggen. Je kunt naar Stansted vliegen vanaf Maastricht, Eindhoven en Schiphol. Naar Luton vertrekken alleen vluchten vanaf Schiphol.

Natuurlijk kun je ook naar Londen Heathrow, dat iets ten westen van Londen ligt. Er vertrekken rechtstreekse vluchten vanaf Schiphol en Brussel.

Als alternatief is ook de luchthaven van Birmingham een mogelijkheid. De afstand tot Silverstone is weliswaar vergelijkbaar, maar het kost wel minder tijd om van en naar het circuit te reizen aangezien je het veel drukkere Londen kunt ontwijken. Er vertrekken dagelijks vliegtuigen van Brussel en Schiphol naar Birmingham.

Eurostar

Met de autotrein door de Eurotunnel is een uitstekend alternatief voor het vliegtuig. Het is al snel voordeliger, vooral wanneer je met meerdere mensen in de auto zit. De trein vertrekt in het Franse Calais, dat op ongeveer drie tot vier uur rijden vanaf Utrecht ligt. Vervolgens rijd je in ongeveer een uur naar Londen met de Eurostar. De rit van Londen naar Silverstone neemt daarna nog gemiddeld twee uur in beslag. Je bent dus alles bij elkaar wel ongeveer acht uur kwijt aan de reis.

Veerboot

Je kunt ook de veerboot pakken. Bijvoorbeeld door in Hoek van Holland het veer naar Harwich te nemen. Dan moet je nog wel een dikke twee en half uur rijden naar het circuit voor je er bent. De overtocht neemt ook tussen de zes en zeven uur in beslag. Als je graag op de boot zit en ook wel van een roadtrip door Engeland kunt genieten is dit uiteraard een prima alternatief.

Verder rijden naar Calais en daar de veerboot naar Dover nemen kan sneller zijn, want die overtocht duurt gemiddeld twee uur.

Met de auto tot naar Silverstone

Heb je de overtocht gemaakt met je eigen auto of er eentje gehuurd bij aankomst? Dan neem je vanaf Londen het beste de Ml tot voorbij Oxford waarna je de tijdelijke bewegwijzering volgt naar de parkeerterreinen van het circuit. Kom je vanaf Birmingham, dan kies je het beste de M40 tot Northampton. Wederom kom je hier borden tegen die je tot naar het circuit zelf zullen leiden.

Trein en shuttlebus

Wanneer je niet in staat bent om met je eigen auto door te rijden naar Silverstone kan ook het openbaar vervoer een uitstekende optie zijn. Met de trein vanuit Londen reis je het beste vanaf Euston naar Milton Keynes. Daar aangekomen kun je gebruik maken van de rechtstreekse shuttlebus naar het circuit.

Waar verblijf je? Hotels nabij het circuit

Silverstone is heel landelijk gelegen en er zijn diverse accommodaties in de omgeving die echter vaak kleinschalig en dus ook snel volgeboekt zijn. Een goed alternatief is om een hotel in Milton Keynes te nemen aangezien je dan eenvoudig heen en weer kunt reizen met de dagelijkse shuttlebus. In het noordelijker gelegen Northampton zijn ook veel hotels beschikbaar, evenals een busverbinding met het circuit.

Campings bij het circuit

Het is mogelijk om vlakbij het circuit van Silverstone op meerdere campings te verblijven. Een van de populairste opties is Camping F1, ook wel bekend als de British Grand Prix Camping. Daarnaast zijn er de Silverstone Camping, de Marshal Campsite en de Silverstone Woodlands Campsite. Kortom, genoeg opties beschikbaar wanneer je graag dichtbij het circuit wilt overnachten.

Zijn er arrangementen beschikbaar?

Bij arrangementen voor de Grand Prix van Groot-Brittannië kun je vaak kiezen voor twee verschillende opties. De eerste is om zelf je vervoer te regelen en alleen een combinatie van een hotel en toegangskaartjes te kopen. Vaak kun je er voor kiezen om daarnaast ook de transfers los bij te kopen. Er zijn echter ook vliegreizen beschikbaar van meerdere dagen waarbij ook de reis is inbegrepen. Er worden veel verschillende arrangementen aangeboden dus controleer zelf altijd welke aspecten van de trip wel en niet zijn inbegrepen.

Nederlandse fans bij deze Grand Prix: is er een oranje tribune?

Silverstone is een van de circuits waar een tribune speciaal is gereserveerd voor alle Max Verstappen fans. Tickets hiervoor bestel je gewoon online. Je bent er op die manier van verzekerd dat je middenin het Oranjefeestje zit. Let wel op dat deze tickets niet altijd bij alle aanbieders beschikbaar zijn. Check dus even goed welke tickets je precies aanschaft.


Circuit van Silverstone: de beste tickets en tribunes

blank

Er is bij Silverstone een grote verscheidenheid aan tickets om uit te kiezen en dat hoeft echt niet heel erg duur te worden. Welke mogelijkheden heb je allemaal?

General admission (staanplaatsen)

Met een General Admission kaartje kun je op Silverstone al uitermate goed uit de voeten. Je kunt namelijk op grote delen van het circuit komen en zit niet zelden dichter met je neus op de actie dan op een van de vele tribunes. Wanneer je zoveel mogelijk van de sfeer en het circuit wilt opsnuiven is dit een prima optie. Silverstone is een vlak circuit waar ook niet heel veel gebouwen en bomen omheen staan waardoor je ook met deze voordelige tickets al snel een groot deel van het circuit kunt zien.

Een van de beste plekken met dit kaartje is tussen de bochten Stowe en Vale. Daar kun je de auto’s al vroeg aan zien komen op het lange Hangar Straight, waarna ze rechts van je eerst door de spectaculaire doordraaier Stowe komen, voor je langs rijden en daarna door de chicane Vale achter het nieuwe pitsgebouw verdwijnen. Met name vlak voor Stowe wordt hier regelmatig wiel aan wiel gereden.

Deze en andere populaire plekken zijn echter wel al snel druk bezet, dus hoe eerder je bij het circuit kunt zijn op zondag des te beter. De poorten gaan ’s morgens al om 6 uur lokale tijd open. De meest fanatieke supporters staan dan ook al een tijd in de rij te hopen dat ze hun favoriete plekje kunnen veroveren.

Naast de reguliere algemene toegang zijn er ook General Admission Plus kaartjes beschikbaar. De kosten zijn iets hoger maar je kunt op enkele selecte plekken gaan zitten waar het rustiger is en waar je nog dichter op het circuit kunt komen. Deze zones bevinden zich aan het begin en het eind van het oude start/finish gedeelte.

Tribunes (zitplaatsen)

Wil je liever een gegarandeerde zitplaats hebben dan is een van de vele tribunes langs het circuit de beste optie. Er zijn er enorm veel om uit te kiezen want net zoals de General Admission zones bevinden de tribunes zich ook langs vrijwel het gehele circuit. Een van de drie tribunes bij Stowe zijn wederom een aanrader aangezien er veel wordt ingehaald en je de auto’s heel lang kunt zien.

Ook de tribunes bij Maggots, Beckets en Chapel geven een spectaculair zicht op de auto’s die met bijna onwerkelijke snelheden door de bochten gaan. Je zit hier echter wel wat verder van de baan. Dit geldt ook voor de tribunes bij Copse, maar je hebt wel zicht op een van de beroemdste en meest spectaculaire bochten in de Formule 1.

De Club tribunes kunnen ene iets voordeliger alternatief zijn voor de hoofdtribune op start/finish en geven een redelijk goed zicht op zowel de start als de activiteiten in de pits. Wil je de auto’s zo lang mogelijk zien? Kies dan voor een van de tribunes bij Village, de langzaamste sectie op het circuit van Silverstone waar de auto’s in de eerste ronde nog veelal zij-aan-zij rijden.

Rolstoelvriendelijk toeschouwersgebied

General Admission en tribunes zijn niet altijd geschikt voor mensen in een rolstoel. speciaal voor deze F1 fans is er bij Brooklands en Luffield daarom een zone ingericht waar ze comfortabel naar de Grand Prix kunnen kijken. Alles is er in het werk gesteld om het gebied zo toegankelijk mogelijk te maken. Daarnaast zijn er specifieke toiletfaciliteiten beschikbaar. Tickets voor dit gebied zijn los te koop en uiteraard mag hier ook begeleiding mee naar binnen.


Prestaties Max Verstappen Grand Prix van Groot-Brittannië

De beste prestatie van Max Verstappen op Silverstone is de winst in de Sprint kwalificatierace in 2021. Tijdens de race op zondag mocht hij vanaf de eerste startplaats vertrekken maar werd hij al in de eerste ronde door Lewis Hamilton geraakt. Verstappen schoof met hoge snelheid van de baan en de race lag ongeveer een kwartier stil. Hamilton kreeg een straf van tien seconden voor de botsing maar won alsnog zonder veel moeite de race. Zowel in 2016 als in 2020 eindigde Max Verstappen de Britse Grand Prix als tweede, beide keren achter Hamilton.

Max Verstappen heeft momenteel ook de snelste raceronde op zijn naam staan. Tijdens de Grand Prix van 2020 reed hij een tijd van 1:27,097.


Geschiedenis van de Grand Prix van Groot-Brittannië

blank

Bron: 35mmMan, Wikimedia Commons

De Grand Prix van Groot-Brittannië is de oudste Grand Prix op de kalender. Op 13 mei 1950 werd op het circuit van Silverstone de allereerste race uit de historie van de Formule 1 verreden.
In de jaren daarna is de Britse Grand Prix regelmatig verhuisd naar andere circuits, zoals Aintree en Brands Hatch. Sinds 1987 rijdt de Formule 1 weer ieder jaar op Silverstone.

Het circuit van Silverstone

Het circuit van Silverstone is in de loop der jaren enorm veranderd. Zo kende het circuit tussen 1950 en 1990 slechts acht bochten. De snelle bochten Maggots en Becketts waren slechts een lange links-rechts-links combinatie en er was nog geen enkele chicane te vinden op het circuit.

In 1991 werd het circuit drastisch veranderd. Maggots en Becketts werd de beroemde kronkelige combinatie zoals we hem nu kennen. Stowe werd een langere doordraaier en er werden meerdere scherpe bochten in het circuit gelegd zodat het circuit langer maar ook technischer werd.

In 1994 kwam er op de plek waar tegenwoordig start en finish ligt een kleine chicane bij. Dit werd gedaan na het dodelijke ongeval van Ayrton Senna op Imola om de baan een stukje veiliger te maken.

In 2011 werd start/finish verplaatst van voor het rechte stuk met Maggots en Becketts naar het rechte stuk voor de chicane die in 1994 werd gecreëerd bij Abbey. Een jaar eerder werd al het nieuwe Arena-deel in gebruik genomen.

Aintree en Brands Hatch

Vanaf 1955 was Silverstone niet meer de vaste gastheer van de Britse Grand Prix. Tot 1962 werd er om-en-om gereden. Het ene jaar op Silverstone, het andere jaar op Aintree. Van 1963 tot 1986 deelde Silverstone de Britse Grand Prix met Brands Hatch. In de even jaren (1964,1966 etc.) was Brands Hatch de gastheer, in de oneven jaren mocht Silverstone de race organiseren.

Meeste overwinningen Grand Prix van Groot-Brittannië

Lewis Hamilton is de coureur met het grootste aantal overwinning in de Britse Grand Prix. Hij wist zijn thuisrace tussen 2008 en 2021 maar liefst acht keer te winnen. Voormalig meervoudig wereldkampioenen Jim Clark en Alain Prost delen de tweede plaats in deze lijst met allebei vijf zeges. Wanneer we echter puur naar Silverstone kijken is Alain Prost de betere van de twee. Enkele andere meervoudig winnaars van deze Grand Prix zijn Sebastian Vettel, Nigel Mansell, Niki Lauda, Michael Schumacher, Fernando Alonso en Jackie Stewart.

Opvallende momenten

Met zijn lange historie op de kalender zijn er al veel opvallende momenten geweest tijdens de Britse Grand Prix. Wanneer we ons alleen beperken tot Silverstone herinneren we ons bijvoorbeeld de eerste overwinning van Lewis Hamilton in 2008. In miserabele natte omstandigheden liet hij zijn klasse zien door de rest van het veld op meer dan een minuut achterstand te zetten.

Ook de Britse Grand Prix van 1987 was opmerkelijk. Nigel Mansell wist in zijn thuisrace op Silverstone een schier onmogelijk lijkende achterstand van bijna een halve minuut goed te maken op zijn teamgenoot Nelson Piquet. Door onder meer het ronderecord maar liefst negen keer te verbeteren presteerde hij het toch nog de race te winnen.


Silverstone tijdens de Grand Prix

blank

Vanwege de hoge kosten hebben er in het verleden meerdere debatten plaatsgevonden in de Britse politiek of het evenement niet te duur was. Maar desondanks blijft de Grand Prix één van de populairste races op de racekalender. Het is bovendien het drukst bezochte race evenement in Groot-Brittannië. De hele omgeving ademt Formule 1 tijdens een F1 -weekend.

Concerten tijdens het raceweekend

Tijdens een Grand Prix weekend worden er na afloop van de sessies van elke dag concerten gehouden bij het circuit. Het podium bevindt zich in de lus die wordt gevormd door het circuit
tussen de bochten Abbey en Luffield. Op deze locatie is niet alleen het podium maar vind je ook het Entertainment Village en de F1 Fanzone.

Goodwood Festival of Speed

Kort voor of na de Grand Prix van Groot-Brittannië wordt het Goodwood Festival of Speed gehouden. Goodwood ligt aan de zuidkust van Engeland tussen Portsmouth en Brighton. Drie  dagen lang draait het hier om klassieke en hedendaagse autosport. Het absolute hoogtepunt is de Goodwood Hillclimb. Een keur aan bekende coureurs uit het heden en het verleden racen daarbij met klassieke en moderne racewagens zo snel mogelijk de heuvel van het landgoed op.

Veel natuurschoon

Silverstone ligt in een landelijke omgeving. Als je een natuurliefhebber bent is de Grand Prix van Groot-Brittannië dan ook een mooie gelegenheid om nog even een lekker stukje door de natuur te gaan rijden. Maar natuurlijk is een wandeling de ideale manier om nog even te genieten van het prachtige Britse landschap.

Milton Keynes

Veel teams zijn gehuisvest in Milton Keynes, op zo’n 20 kilometer afstand van het circuit. Een andere stad die op die afstand van het circuit ligt is Northampton. Doordat de Formule 1 er al vanaf het begin komt en er zoveel teams gevestigd zijn leeft de sport enorm in de omgeving.

Activiteit Dag Tijdstip (Lokaal)
Vrije Training 1 Vrijdag 13:00u tot 14:00u
Vrije Training 2 Vrijdag 16:00u tot 17:00u
Vrije Training 3 Zaterdag 12:00u tot 13:00u
Kwalificatie Zaterdag 15:00u tot 16:00u
Rijdersparade Zondag 13:20u tot 13:50u
Race Zondag 15:00u tot 17:00u

Circuit Locatie

Circuit informatie
Rondelengte 5.891 km
Totale lengte 306.332 km
Aantal rondes 52
Aantal bochten 18
Pole position Links
Maximale snelheid 330 km/uur
Richting Met de klok mee
Tijdsverschil met NL -1 uur
Capaciteit 130000
Ronderecord 1:27,097
Max Verstappen (2020)
© F1Reis.nl.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW te Zwolle | Privacy & Cookies