Reizen & Tickets Formule 1 Grand Prix van Doha, Qatar 2024

vrijdag 29 november 2024 t/m zondag 1 december 2024

Arrangementen & Reizen GP Doha, Qatar

Booking.com aanbod

v.a. €59
Overnachten nabij de Grand Prix Doha, Qatar? Bekijk alle hotels op Booking.com v.a. €59
Bekijk alle deals op Booking.com

Losse Tickets GP Doha, Qatar

Blijf op de hoogte

Als eerste op de hoogte gehouden worden zodra er nieuwe reizen, ticket prijzen of arrangementen naar Doha bekend zijn? Vul hieronder je e-mailadres in en we houden je op de hoogte.

Waarom bezoek je de Grand Prix van Qatar?

  • Snel en uitdagend circuit.
  • Bijzondere locatie in de woestijn.
  • Unieke F1 race die nog maar weinig verreden is.

Wat is de beste manier om de Grand Prix van Qatar te bezoeken?

Wanneer je van plan bent om de Grand Prix van Qatar te bezoeken laten we hier zien hoe je er het beste naartoe reist, wat de beste tickets zijn en hoe je jezelf ter plekke eenvoudig kunt verplaatsen.

Hoe kom je er? Vliegen

Een vliegreis is de beste manier om de Grand Prix van Qatar te bezoeken. Je vliegt dan naar Doha International Airport (DIA), de enige luchthaven voor civiele vluchten van het ministaatje. Deze luchthaven bevindt zich ongeveer 40 kilometer ten zuiden van het circuit en net ten oosten van het centrum van Doha. Je bent daardoor betrekkelijk eenvoudig in het centrum, bijvoorbeeld door vanaf de luchthaven een metro te nemen.

Vervoer ter plaatse: huurauto of taxi

Ook al wordt er hard gewerkt aan de realisatie ervan, op dit moment zijn er nog geen spoorwegen in Qatar. Daarnaast zijn er slechts een aantal tram- en metrolijnen. Die kun je echter niet gebruiken om in de buurt van het circuit te komen. Het beste kies je daarom voor een shuttlebus vanaf het meest noordelijke metrostation (Lusail Metro Station) of een taxi. Natuurlijk kun je ook zelf een auto huren. Het wegennetwerk is namelijk wel uitgebreid en goed onderhouden. De snelweg Q6 loopt pal langs het circuit, dat een eigen afrit heeft. Borden en wegwijzers zijn vaak zowel in het Arabisch als in het Engels.

Waar verblijf je? Hotels nabij het circuit

Rondom het circuit vind je vooral heel veel woestijnzand en niet zoveel hotels. Daarvoor kun je beter terecht in de stad Doha. In en rond het centrum vind je veel mogelijkheden, die echter wel prijzig kunnen zijn. Met name de hotels rond de baai zijn vaak duur. Luxe staat daar voorop en dat gaat gepaard met een gemiddelde kamerprijs van tussen de 150 en 250 euro per nacht. Iets verder zuidwaarts in het hartje van Doha heb je echter ook voldoende voordelige alternatieven.

Zijn er arrangementen beschikbaar?

Een arrangement boeken is altijd een goede optie wanneer je de Qatarese Grand Prix wilt bezoeken. Dan is alles voor je geregeld, van een rechtstreekse retourvlucht en de hotelovernachtingen tot een tribuneticket en de noodzakelijke transfers. Zo weet je zeker dat je elke dag zorgeloos van alle actie op de baan kunt genieten.


Circuit van Losail: de beste tickets en tribunes

Er is helaas geen General Admission optie beschikbaar voor de Grand Prix van Qatar. Wanneer je deze race wilt bezoeken moet je dus altijd kiezen uit een van de beschikbare tribunetickets.

Tribunes (zitplaatsen)

Er zijn niet enorm veel verschillende tribunes op het circuit van Losail. Eigenlijk zijn dat er maar twee: de hoofdtribune en de Losail Club Grandstand. De beste optie is wat ons betreft gewoon een ticket voor de hoofdtribune te kopen. Dan heb je altijd een goed zicht op de start en de pitstraat.

De hoofdtribune is onderverdeeld in drie zones: A, B en C. Zone A is het middelste deel met de beste zitplaatsen en is daarom ook het duurste. Maar ook in de zone B (meer richting de eerste bocht) en zone C (ingang pitstraat) zit je prima. Vanwege het hete klimaat is het fijn dat je altijd overdekt zit op de hoofdtribune.


Prestaties Max Verstappen Grand Prix van Qatar

Max Verstappen eindigde de eerste Grand Prix van Qatar in 2021 op de tweede plaats, achter directe rivaal Lewis Hamilton. Verstappen had zich ook op de tweede plaats gekwalificeerd maar werd vijf plaatsen teruggezet omdat hij gele vlaggen negeerde tijdens de derde kwalificatie. Door na de start een goede lijn te kiezen wist Verstappen binnen een paar bochten van de zevende naar de vierde plek op te stomen. Na inhaalacties op Pierre Gasly en Fernando Alonso reed hij al binnen vijf rondes op de tweede positie waarop hij uiteindelijk zou finishen.


Geschiedenis van de Grand Prix van Qatar

blank

Photo credits: Jaime Olivares Camps

De Grand Prix van Qatar heeft nog maar weinig historie in de Formule 1 maar des te meer in de MotoGP en Superbike competities. De meeste races die er worden georganiseerd zijn namelijk wedstrijden voor motoren. Ook de WTCC toerwagens hebben er van 2015 tot en met 2017 drie keer een raceweekend georganiseerd. Verder heeft er echter nog maar weinig autosport op het circuit plaatsgevonden. Door het wegvallen van de Australische Grand Prix kwam er echter een plekje vrij op de F1 kalender van 2021 en Qatar was er als de kippen bij om die plek in te nemen.

Het circuit van Qatar

Het circuit van Qatar heet voluit het Losail International Circuit, naar de plaats Lusail waar het zich vlakbij bevindt. Het is een baan met een lengte van 5,380 kilometer die volledig verlicht is zodat er ook ’s nachts gereden kan worden. Ook de Formule 1 race van 2021 werd in de avonduren verreden met spectaculaire plaatjes (zoals vonkenregens) als resultaat. Vanwege het lange rechte stuk op start/finish is er relatief eenvoudig in te halen, vooral wanneer DRS gebruikt kan worden.

Meeste overwinningen Grand Prix van Qatar

De Grand Prix van Qatar werd in 2021 voor het eerst gehouden en het is tot nu toe de enige Formule 1 race op dit circuit. De race werd gewonnen door Lewis Hamilton die ook van poleposition was gestart. Max Verstappen eindigde de race op de tweede plaats en Fernando Alonso finishte als derde. Daarmee scoorde hij voor het eerst sinds de Hongaarse Grand Prix van 2014 weer een podiumplek.


Doha en Losail tijdens de Grand Prix

blank

Het rijke oliestaatje Qatar timmert de laatste decennia behoorlijk aan de weg. Met name op sportgebied probeert men internationaal een woordje mee te spreken. Zo wordt in 2022 hier het Wereldkampioenschap georganiseerd. Daardoor vindt de Formule 1 Grand Prix dat jaar niet plaats. De toewijzing van het WK was omringd met schandalen en ook de bouw van de stadions ging niet zonder slag of stoot. Er is bijvoorbeeld veel ophef geweest over de werkomstandigheden van de veelal buitenlandse werknemers. De Formule 1 race bevindt zich wat dat betreft gelukkig in wat rustiger vaarwater.

Hoge temperaturen

Het kan enorm warm zijn in Qatar. In de zomer komt het kwik geregeld boven de 40 graden Celsius uit. Het nadert zelfs regelmatig de 50 graden. Dat is een van de redenen waarom op Losail vooral in de avonduren of ’s nachts geracet wordt. Ook jij zult vanaf de av0onduren altijd heel behaaglijk langs de baan kunnen zitten. Hou wel goed rekening met de soms extreme temperaturen overdag. Doe dan niet teveel buitenactiviteiten maar spaar je energie voor je bezoek aan het circuit.

Visum nodig?

Je hebt normaal gesproken een visum nodig om Qatar te mogen bezoeken. Het visum wordt in je paspoort gestempeld. Als Nederlandse toerist kun je echter ook een Visa ‘Waiver‘ krijgen. Dat geldt wanneer je maximaal 90 dagen in het land zult gaan verblijven. Je moet kunnen bewijzen dat je voldoende financiële middelen hebt en een retourticket kunnen tonen. Ook moet je paspoort moet nog minimaal een half jaar geldig zijn.

Regels en gebruiken

Qatar is een islamitisch land. Dat betekent bijvoorbeeld dat alcohol drinken er maar zeer beperkt toegestaan is. Als toerist ben je aangewezen op de bar van je vier- of vijfsterrenhotel, want alleen die hebben een drankvergunning. Hou het ook bij slechts 1 of 2 drankjes want dronkenschap wordt absoluut niet getolereerd. Maak daarnaast niet zomaar overal foto’s (op het circuit is dat geen probleem), gedraag je beleefd en praat niet zomaar met iemand van het andere geslacht.

© F1Reis.nl.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW te Zwolle | Privacy & Cookies