Formule 1 Grand Prix van Miami, Verenigde Staten 2022

vrijdag 6 mei 2022 t/m zondag 8 mei 2022

Arrangementen & reizen GP Miami

agoda logo
agoda logo Overnachten dichtbij het circuit? Via Booking.com boek je voordelig een hotel!
Bekijk hotels
tix logo
tix logo Vergelijk de goedkoopste vluchten via Tix.nl
Bekijk vluchten

Tickets GP Miami

Blijf op de hoogte

Als eerste op de hoogte gehouden worden zodra er nieuwe reizen, ticket prijzen of arrangementen naar Miami bekend zijn? Vul hieronder je e-mailadres in en we houden je op de hoogte.

Vanaf 2022 staat er een tweede Grand Prix in de Verenigde Staten op de Formule 1 kalender. Naast de race in Texas zal er ook een wedstrijd plaatsvinden in Miami. Op het terrein van de Miami Dolphins wordt een tijdelijk circuit aangelegd waar de F1 coureurs om de punten gaan strijden. Hier lees je alles over deze nieuwe Grand Prix, de layout van de baan en hoe je zelf aanwezig kunt zijn.Vanaf 2022 staat er een tweede Grand Prix in de Verenigde Staten op de Formule 1 kalender. Naast de race in Texas zal er ook een wedstrijd plaatsvinden in Miami. Op het terrein van de Miami Dolphins wordt een tijdelijk circuit aangelegd waar de F1 coureurs om de punten gaan strijden. Hier lees je alles over deze nieuwe Grand Prix, de layout van de baan en hoe je zelf aanwezig kunt zijn.

De Verenigde Staten als groeimarkt

Na meerdere pogingen van de Formule 1 om in de VS voet aan de grond te krijgen blijkt de race op het Circuit of the America’s eindelijk een schot in de roos te zijn geweest. De combinatie van veel festiviteiten en een uitdagend permanent circuit zorgde ervoor dat de toeschouwrsaantallen elk jaar opliepen en de F1 koorts in Amerika – ook geholpen door de Netflix serie Drive to Survive – meer en meer is opgelopen. Genoeg aanleiding om een tweede Grand Prix in het land te organiseren, die dus vanaf 2022 in Miami plaatsvindt.

Formule 1 in Miami: de geschiedenis

Vanaf 2022 is er een deal voor 10 jaar tussen de Formule 1 en de stad Miami om daar een race te organiseren. Voor de eerste race plaatsvindt is er al vijf jaar aan het project gewerkt. Meerdere locaties werden overwogen en meer dan 75 mogelijke layouts werden virtueel getest in de simulator. Op de uiteindelijke plek zal nu rondom het stadion van de Miami Dolphins een stratencircuit verschijnen dat – een beetje zoals bij Melbourne Park – de sfeer van een permanent circuit zal benaderen.

Leuke weetjes over de Miami Grand Prix

  1. Miami wordt de elfde locatie in de VS waar een officiele Formule 1 Grand Prix wordt gehouden. Andere plekken waar het F1 circus al eens is geweest zijn de permanente circuits Riverside, Watkins Glen, Indianapolis en Sebring. Ook races op tijdelijke stratencircuits in Detroit, Dallas, Phoenix, Long Beach en Las Vegas stonden in het verleden al eens op de kalender.
  2. De locatie van de Miami Grand Prix is feitelijk in de aparte stad Miami Gardens. Dit is een deel van Miami dat overwegend Afrikaans-Amerikaans is. Miami Gardens floreert al een tijdje en staat onder meer bekend om zijn vele kleine bedrijfjes, winkels en restaurants.
  3. Het tijdschema van Miami zal enigszins afwijken van de normale planning. Dat komt doordat het de intentie is om het verkeer en de andere activiteiten in de stad niet al teveel te ontregelen.

Hard Rock Stadium

De layout van Miami doet op het eerste oog niet aan als een stratencircuit. Er is bijvoorbeeld geen enkele haakse bocht zoals die kenmerkend zijn voor veel andere Amerikaanse stratencircuits. Dat komt vooral doordat er gebruik kan worden gemaakt van de vele toegangswegen en parkeerterreinen rondom het stadion. De algehele indruk is die van een snel circuit waar dankzij trage bochten na lange rechte stukken waarschijnlijk behoorlijk goed kan worden ingehaald.

Om inhalen nog beter mogelijk te maken zullen er maar liefst drie DRS-zones worden aangewezen. De belangrijkste daarvan ligt op het langste rechte stuk tussen bochten 16 en 17.

Miami tijdens de Grand Prix

De stad Miami behoeft natuurlijk weinig introductie. Vrijwel iedereen zal bij het horen van de naam terecht denken aan langgerekte zandstranden met wuivende palmbomen en een levendige stad met een heel actief uitgaansleven. Florida is een stukje caraibisch gebied binnen de VS en is daardoor echt uniek te noemen. Het is absoluut aan te raden om een bezoekje aan de Grand Prix van Miami te combineren met een langer verblijf zodat je volop kunt genieten van zowel Miami als Florida in het algemeen.

Wat is er nog meer te doen in Florida?

Dit zijn alvast enkele hoogtepunten in of rond Miami die elke bezoeker aan de stad moet hebben gezien:

  • De Everglades zijn een prachtig moerasgebied dat je prima vanuit Miami kunt bezoeken. Er zijn zelfs shuttles die je bij je hotel op kunnen komen halen.
  • Natuurlijk mag een uitgebreid bezoek aan Miami Beach niet ontbreken, evenals uitgebreid flaneren en mensen kijken op de Sunset Boulevard.
  • In het Wynwood Art Distric draait alles om kunst. Daarvan kun je een groot deel gratis bewonderen omdat het bijvoorbeeld gaat om art deco gebouwen en straatkunst.

Bereikbaarheid van Miami

Miami is eenvoudig te bereiken vanuit Nederland. Eke dag vliegen meerdere maatschappijen direct of met 1 tussenstop naar Miami International Airport. Dat is het belangrijkste vliegveld dat zich midden in de stad bevindt. Het is natuurlijk wel een behoorlijk lange vlucht want je doet er gemiddeld tussen de 10 en 12 uur over, nog zonder een eventuele tussenstop.

Vervoer naar circuit

Vanaf het vliegveld ben je binnen een mum van tijd in het centrum van Miami. Het circuit ligt echter een stuk noordelijker en is hemelsbreed ongeveer 20 kilometer van het vliegveld verwijderd. Wanneer je een huurauto neemt kun je via de I-95 noordwaarts rijden en ben je binnen ongeveer 25 minuten bij het circuit. Er rijdt ook een bus maar daarmee ben je wel wat langer onderweg (ongeveer een uur).

Accommodatie

Aan accommodatie is er in Miami uiteraard geen gebrek. Er is een grote verscheidenheid aan hotels in elk denkbare prijsklasse te vinden. Wanneer je op tijd boekt heb je ruime keus uit verschillende locaties. Hou er wel rekening mee dat het circuit zich in een deel van de stad bevindt waar vooral woningen en scholen zijn en waar je dus niet zoveel hotels en motels vindt. Je beste optie is om dan iets zuidelijker te zoeken.

© F1Reis.nl.nl 2021 | Onderdeel van Dik.nl | Dik B.V. | KvK 74390708 | Tesselschadestraat 155, 8023 BL Zwolle | Privacy statement