Reizen & Tickets Formule 1 Grand Prix van Miami, Verenigde Staten 2024

vrijdag 3 mei 2024 t/m zondag 5 mei 2024

Arrangementen & Reizen GP Miami, Verenigde Staten

blank

P1 Travel aanbod

2 arrangementen beschikbaar
v.a. €499
Hotel + Staanplaats ticket (General Admission) Miami, Verenigde Staten v.a. €499
Hotel + Tribune ticket (Grandstand) Miami, Verenigde Staten v.a. €499
Hotel + Hospitality pakket Miami, Verenigde Staten v.a. €499
Bekijk alle deals op P1 Travel

Booking.com aanbod

v.a. €59
Overnachten nabij de Grand Prix Miami, Verenigde Staten? Bekijk alle hotels op Booking.com v.a. €59
Bekijk alle deals op Booking.com

Losse Tickets GP Miami, Verenigde Staten

blank

P1 Travel tickets

2 deals beschikbaar
v.a. €499
Staanplaats (General admission) Miami, Verenigde Staten v.a. €499
Tribune (Grandstand) tickets voor de Miami, Verenigde Staten v.a. €499
Hospitality pakket Miami, Verenigde Staten v.a. €499
Bekijk alle deals op P1 Travel

Blijf op de hoogte

Als eerste op de hoogte gehouden worden zodra er nieuwe reizen, ticket prijzen of arrangementen naar Miami bekend zijn? Vul hieronder je e-mailadres in en we houden je op de hoogte.

Waarom bezoek je de Grand Prix van Miami?

  • Fanzone en tribune voor Red Bull fans.
  • Onderdeel van een heerlijke vakantie.
  • Veel mogelijkheden voor eten, drinken en festiviteiten.

Wat is de beste manier om de Grand Prix van Miami te bezoeken?

blank

Miami is heel goed bereikbaar, heeft veel prachtige hotels en biedt allerlei handige opties om de stad en de omgeving te verkennen. Je leest hier alles wat je moet weten om je bezoek aan de Grand Prix van Miami te plannen.

Hoe kom je er? Vliegen

Miami is eenvoudig te bereiken vanuit Nederland. Eke dag vliegen meerdere maatschappijen direct of met 1 tussenstop naar Miami International Airport. Dat is het belangrijkste vliegveld dat zich midden in de stad bevindt. Het is natuurlijk wel een behoorlijk lange vlucht want je doet er gemiddeld tussen de 10 en 12 uur over, nog zonder een eventuele tussenstop.

Vervoer ter plaatse

Vanaf het vliegveld ben je binnen een mum van tijd in het centrum van Miami. Het circuit ligt echter een stuk noordelijker en is hemelsbreed ongeveer 20 kilometer van het vliegveld verwijderd. Wanneer je een huurauto neemt kun je via de I-95 noordwaarts rijden en ben je binnen ongeveer 25 minuten bij het circuit. Er rijdt ook een bus maar daarmee ben je wel wat langer onderweg (ongeveer een uur). Een betere optie zijn de shuttlebussen waarvoor je voordelig een kaartje kunt reserveren als je een tribunekaartje hebt gekocht.

Waar verblijf je? Hotels nabij het circuit

Aan accommodatie is er in Miami uiteraard geen gebrek. Er is een grote verscheidenheid aan hotels in elk denkbare prijsklasse te vinden. Wanneer je op tijd boekt heb je ruime keus uit verschillende locaties. Hou er wel rekening mee dat het circuit zich in een deel van de stad bevindt waar vooral woningen en scholen zijn en waar je dus niet zoveel hotels en motels vindt. Je beste optie is om dan iets zuidelijker (richting het centrum van Miami) te zoeken.

Nederlandse fans bij deze Grand Prix

Zoals bij de meeste overzeese races zal het aantal Nederlandse fans bij deze Grand Prix niet enorm groot zijn. Aan de andere kant mag Max Verstappen in de Verenigde Staten op een groot aantal fans rekenen en zul je dus sowieso in goed gezelschap zijn. De supporters van Red Bull Racing hebben een eigen fanzone en kunnen naast andere enthousiaste Max Verstappen fans plaatsvinden op het zuidwestelijke deel van de North Beach tribune.


Circuit van Miami: de beste tickets en tribunes

blank

Er is tijdens de Grand Prix van Miami geen mogelijkheid om met een General Admission kaartje langs zelf een plekje te zoeken langs het circuit. Er zijn dus alleen tribunekaarten beschikbaar. Elk ticket is voor het gehele weekend en de prijzen lopen uiteen van 600 tot 2.000 dollar per kaartje. Hier lees je alles over de diverse opties.

North en South Beach tribunes

Wanneer je fan bent van Red Bull en Max Verstappen zijn de North en South Beach tribunes de best mogelijke optie. Hier is namelijk de Red Bull Racing Fan Club gesitueerd. Er zal ook veel worden gedaan om hier een heerlijke feeststemming te creëren voor alle fans van Max Verstappen en het Red Bull Racing team. Het gaat bij deze zitplaatsen om tribunes waar bankjes zonder rugleuning zijn geplaatst. De Beach tribunes bevinden zich rondom bochten 11, 12 en 13 waar als het goed is veel ingehaald zal worden. De bovenste rijen van de tribune zitten onder een overkapping.

Start/finish tribune

Op de start/finish tribune krijg je echt alle actie mee van de pitstraat en de startgrid. Zo kun je dus ook de start van de races live aanschouwen. Grote televisieschermen die aan het Hard Rock Stadium zijn bevestigd laten je ook alle acties op de rest van het circuit zien. Er zijn alleen tickets voor het hele weekend beschikbaar. De toeschouwers op de bovenste rijen zitten altijd in de schaduw. De hoofdtribune ligt tegen de North Campus zone aan, waar je eten en drinken kunt kopen.

Turn 1 en 2 tribunes

De tribune aan de buitenkant van bocht 1 geeft perfect zicht op de baan en alle inhaalacties die hier plaatsvinden. In deze bocht is spektakel tijdens de start verzekerd. Je kunt ook de start/finishlijn zelf zien vanaf deze tribune. Je bent slechts een korte wandeling verwijderd van de North Campus zone voor eten en drinken. Wederom bieden de bovenste rijen van deze tribune schaduwplekken. Net na bocht 1 bevindt zich de iets kleinere Turn 2 tribune die over vrijwel dezelfde eigenschappen beschikt. Je hebt er alleen een iets minder goed zicht op het rechte stuk en de pits.

Family tribune

De Family Grandstand is een tribune die langs het rechte stuk tussen bocht 10 en 11 is gesitueerd. De auto’s komen hier op hoge snelheid langs maar je zult weinig tot geen inhaalpogingen zien.

Marina (haven) tribunes

De Marina Grandstand is zo genoemd omdat hij recht tegenover de have ligt. Hij bevindt zich aan de buitenkant van bochten 6, 7 en 8, die eigenlijk onderdelen van een enkele lange bocht zijn. Omdat er een grote uitloopstrook tussen de tribunes en het circuit zit zie je de auto’s op enige afstand passeren. Wanneer je graag met je neus bovenop de actie zit is dit dus niet de beste optie.

Fountain View tribune

De Fountain View tribune staat – zoals de naam al doet vermoeden – tegenover een grote fontein bij de ingang van het Hardrock Stadium. Je ziet ook hier de auto’s op hoge snelheid passeren maar inhaalacties zullen spaarzaam zijn. Je kunt hier wel makkelijk alle actie volgen op het televisiescherm dat op de South Campus is gepositioneerd.

Bocht 18 tribune

Tot slot is er ook nog een grote tribune geplaatst naast bocht 18. Dit is een van de laatste bochten voordat de auto’s weer aankomen op het start/finish gedeelte. Hier zijn zones gemaakt voor alle fans van Mercedes en Ferrari. Je kunt hier ook zien hoe coureurs elkaar uitremmen voor de hairpin van bocht 17.


Prestaties Max Verstappen Grand Prix van Miami

Aangezien er tot op heden geen enkele Formule 1 Grand Prix in Miami is verreden zijn er ook nog geen winnaars van deze race. Het circuit is voor alle rijders helemaal nieuw en zal dus ook ook voor Max verstappen even wennen zijn. De meeste teams zullen hun coureurs van tevoren de mogelijkheid geven om in de racesimulator de lay-out alvast te leren kennen, maar ook voor Max Verstappen zal de echte kennismaking pas zijn wanneer de teams op het circuit neerstrijken.


Geschiedenis van de Grand Prix van Miami

blank

Miami wordt de elfde locatie in de VS waar een officiële Formule 1 Grand Prix wordt gehouden. Andere plekken waar het F1 circus al eens is geweest zijn de permanente circuits Riverside, Watkins Glen, Indianapolis en Sebring. Ook races op tijdelijke stratencircuits in Detroit, Dallas, Phoenix, Long Beach en Las Vegas stonden in het verleden al eens op de kalender.

De Verenigde Staten als groeimarkt

Na meerdere pogingen van de Formule 1 om in de VS voet aan de grond te krijgen blijkt de race op het Circuit of the America’s eindelijk een schot in de roos te zijn geweest. De combinatie van veel festiviteiten en een uitdagend permanent circuit zorgde ervoor dat de toeschouwersaantallen elk jaar opliepen en de F1 koorts in Amerika – ook geholpen door de Netflix serie Drive to Survive – meer en meer is opgelopen. Genoeg aanleiding om een tweede Grand Prix in het land te organiseren, die dus vanaf 2022 in Miami plaatsvindt.

Vele lay-outs getest

Vanaf 2022 is er een deal voor 10 jaar tussen de Formule 1 en de stad Miami om daar een race te organiseren. Voor de eerste race plaatsvindt is er al vijf jaar aan het project gewerkt. Meerdere locaties werden overwogen en meer dan 75 mogelijke lay-outs werden virtueel getest in de simulator. Op de uiteindelijke plek zal nu rondom het stadion van de Miami Dolphins een stratencircuit verschijnen dat – een beetje zoals bij Melbourne Park – de sfeer van een permanent circuit zal benaderen.

Geen typisch stratencircuit

De lay-out van Miami doet op het eerste oog niet aan als een stratencircuit. Er is bijvoorbeeld geen enkele haakse bocht zoals die kenmerkend zijn voor veel andere Amerikaanse stratencircuits. Dat komt vooral doordat er gebruik kan worden gemaakt van de vele toegangswegen en parkeerterreinen rondom het stadion. De algehele indruk is die van een snel circuit waar dankzij trage bochten na lange rechte stukken waarschijnlijk behoorlijk goed kan worden ingehaald.


Miami tijdens de Grand Prix

blank

De stad Miami behoeft natuurlijk weinig introductie. Vrijwel iedereen zal bij het horen van de naam terecht denken aan langgerekte zandstranden met wuivende palmbomen en een levendige stad met een heel actief uitgaansleven. Florida is een stukje Caraïbisch gebied binnen de VS en is daardoor echt uniek te noemen. Het is absoluut aan te raden om een bezoekje aan de Grand Prix van Miami te combineren met een langer verblijf zodat je volop kunt genieten van zowel Miami als Florida in het algemeen.

Miami Gardens

De locatie van de Miami Grand Prix is feitelijk in de aparte stad Miami Gardens. Dit is een deel van Miami dat overwegend Afrikaans-Amerikaans is. Miami Gardens floreert al een tijdje en staat onder meer bekend om zijn vele kleine bedrijfjes, winkels en restaurants. Het tijdschema van Miami zal enigszins afwijken van de normale planning. Dat komt doordat het de intentie is om het verkeer en de andere activiteiten in Miami Gardens niet al teveel te ontregelen.

Wat is er nog meer te doen in Florida?

blank

Dit zijn alvast enkele hoogtepunten in of rond Miami die elke bezoeker aan de stad moet hebben gezien:

  • De Everglades zijn een prachtig moerasgebied dat je prima vanuit Miami kunt bezoeken. Er zijn zelfs shuttles die je bij je hotel op kunnen komen halen.
  • Natuurlijk mag een uitgebreid bezoek aan Miami Beach niet ontbreken, evenals uitgebreid flaneren en mensen kijken op de Sunset Boulevard.
  • In het Wynwood Art Distric draait alles om kunst. Daarvan kun je een groot deel gratis bewonderen omdat het bijvoorbeeld gaat om art deco gebouwen en straatkunst.

Heb ik een visum nodig?

In principe heb je voor je bezoek aan Amerika een visum nodig, maar als Nederlandse reiziger voldoe je al snel aan de voorwaarden van ESTA. Dat is een toestemming om naar Amerika te reizen die je digitaal aan kun vragen en die slechts enkele tientjes kost. Kort samengevat voldoe je aan de voorwaarden wanneer je reist met een normale luchtvaartmaatschappij, een retourvlucht hebt geboekt en maximaal 90 dagen in de VS zult verblijven.

Activiteit Dag Tijdstip (Lokaal)
Vrije Training 1 Vrijdag 14:30u tot 15:30u
Vrije Training 2 Vrijdag 17:30u tot 18:30u
Vrije Training 3 Zaterdag 13:00u tot 14:00u
Kwalificatie Zaterdag 16:00u tot 17:00u
Race Zondag 15:30u tot 17:30u

Circuit Locatie

Circuit informatie
Rondelengte 5.41 km
Totale lengte 308.37 km
Aantal rondes 57
Aantal bochten 19
Pole position Rechts
Maximale snelheid 320 km/uur
Richting Tegen de klok in
Tijdsverschil met NL -6 uur
Capaciteit 80000
Ronderecord 1:31.361
Max Verstappen (2022)
© F1Reis.nl.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW te Zwolle | Privacy & Cookies