Grand Prix van Hongarije 2017 verslag

Sebastian Vettel heeft zich weten te herstellen van zijn tegenvallende resultaten in de vorige races. In Hongarije kwam de coureur van Ferrari als eerste over de finish voor teamgenoot Räikkonen en Valtteri Bottas. Bottas kreeg zijn podiumplek cadeau van Hamilton in de laatste bocht. Max Verstappen kende een tumultueuze start maar wist uiteindelijk knap als vijfde te eindigen.

Op zaterdag werd duidelijk dat Felipe Massa niet kon starten. De Braziliaan had griep en dus viel de Brit Paul di Resta voor hem in. Max Verstappen kende een goede start door meteen Hamilton te passeren, maar na de eerste bocht kwam de Nederlander in wat gedrang terecht, hierdoor passeerde Ricciardo hem. In de tweede bocht remde Verstappen te laat waardoor hij zich verremde en Ricciardo raakte. Voor Ricciardo zat de race erop omdat Verstappen zijn radiator doorboord had. Max Verstappen kreeg hiervoor een tijdstraf van tien seconden aan zijn broek die hij bij zijn pitstop in zou lossen.

Bij die pitstops reed Romain Grosjean weg terwijl een band nog niet goed vast zat. Dit betekende het einde van zijn wedstrijd. Max Verstappen besloot om zo lang mogelijk door te rijden wat ervoor zorgde dat de Nederlander lange tijd op kop reed. Na zijn pitstop plus straf viel hij echter terug tot de vijfde plaats in de wedstrijd.

Zo’n vijftien ronden voor het einde zaten Bottas en Hamilton dichtbij de nummer twee Kimi Räikkonen. Bottas kwam er echter niet voorbij waarna hij Hamilton de kans gaf om het te proberen. Hamilton voerde de druk verder op maar hij kwam er niet langs. Bottas had ondertussen flink tijd verloren en reed ruim tien seconden achter zijn teamgenoot. In de laatste ronde hield Hamilton zich aan zijn woord. Hij kon Räikkonen niet meer passeren en dus vertraagde hij zodat Bottas weer kon aansluiten en er voorbij kon gaan. In de laatste bocht nam Bottas de derde plaats weer over. Verstappen zat inmiddels vlak achter Bottas. Hamilton kwam nog net als vierde over de streep.

De winst ging uiteindelijk naar Sebastian Vettel voor Kimi Räikkonen. Voor Verstappen had er wellicht een podiumplek ingezeten als hij die straf niet had gekregen. De opvallendste prestatie van de dag kwam van het team van McLaren. Fernando Alonso finishte heel knap als zesde. Bovendien noteerde Alonso de snelste rondetijd van de wedstrijd. Alonso’s teamgenoot Stoffel Vandoorne finishte voor het eerst dit jaar in de punten. De Belg werd tiende en scoorde zo één punt voor het WK. In dit WK heeft Vettel nu een gat van veertien punten met Lewis Hamilton. Hamilton heeft met zijn actie drie punten weggegeven aan Bottas. Na afloop gaf hij aan niet bezig te zijn met de eventuele gevolgen voor zijn titelkansen. ‘Ik ben een man van mijn woord’, zei Hamilton tegen de pers.

Uitslag
Winnaar: Sebastian Vettel, Ferrari
2e plaats: Kimi Räikkonen, Ferrari
3e plaats: Valtteri Bottas, Mercedes
Pole-position: Sebastian Vettel, Ferrari: 1:16.276
Snelste raceronde: Fernando Alonso, McLaren: 1:20.182

WK-stand coureurs na GP Hongarije 2017
1. Sebastian Vettel, Ferrari 202 ptn
2. Lewis Hamilton, Mercedes 188 ptn
3. Valtteri Bottas, Mercedes 169 ptn
6. Max Verstappen, Red Bull 67 ptn

WK-stand constructeurs na GP Hongarije 2017
1. Mercedes 357 ptn
2. Ferrari 318 ptn
3. Red Bull Racing-TAG Heuer 184 ptn

Copyright F1reis.nl 2019 | F1reis.nl is onderdeel van Dik.nl | Privacy statement