Reizen & Tickets Formule 1 Grand Prix van Testdagen Bahrein 2024

maandag 4 december 2023 t/m maandag 4 december 2023 Onbevestigd

Arrangementen & Reizen GP Testdagen Bahrein

Booking.com aanbod

v.a. €59
Overnachten nabij de Grand Prix Testdagen Bahrein? Bekijk alle hotels op Booking.com v.a. €59
Bekijk alle deals op Booking.com

Losse Tickets GP Testdagen Bahrein

Blijf op de hoogte

Als eerste op de hoogte gehouden worden zodra er nieuwe reizen, ticket prijzen of arrangementen naar Manama bekend zijn? Vul hieronder je e-mailadres in en we houden je op de hoogte.

Formule 1 testdagen in Bahrein

Voor elk seizoen introduceren Formule 1 teams een nieuwe auto waarmee ze het gevecht om om de wereldtitel mee aan zullen vangen. Die auto’s moeten voor de eerste vrije training echter ook goed getest worden. Dit jaar vinden er twee van die zogenaamde wintertests plaats, op twee verschillende circuits. De eerste reeks wintertests wordt op het circuit van Barcelona afgewerkt. De tweede reeks vindt plaats in Bahrein. Hier vind je alle informatie die je nodig hebt wanneer je deze interessante testdagen wilt bezoeken.


Redenen om de F1 testdagen in Bahrein te bezoeken

Het kan heel leuk zijn om naar Bahrein af te reizen om de Formule coureurs daar voor het seizoen echt begint in actie te zien. Het is echter ook een behoorlijke onderneming. Wat kunnen enkele redenen zijn om de reis aan te vangen?

  • Het is vooraf zo goed als zeker dat je van heerlijk weer zult genieten. De zon schijnt in Bahrein gemiddeld 8 uur per dag in de winter en het regent er slechts twee dagen per maand. De gemiddelde temperatuur ligt in februari overdag op 21 graden.
  • Net zoals bij de wintertests in Barcelona zul je de nieuwe auto’s goed kunnen bekijken en kun je urenlang je ogen uitkijken.
  • De kosten zijn heel laag, want het kost voor een heel gezin slechts enkele tientjes om een gehele testdag op de hoofdtribune te zitten.

Testdagen Sakhir, Bahrein (10 tot en met 12 maart)

Dit seizoen zijn er testdagen op het circuit van Sakhir in Bahrein van 10 tot en met 12 maart. Wederom gaat het hier om drie dagen, waarmee het totale aantal testdagen dit jaar op zes komt. Bahrein is ook het circuit waar korte tijd later de eerste race van het seizoen zal plaatsvinden. Daarmee is deze test dus niet alleen een goede voorbereiding op het aankomende seizoen, maar ook specifiek voor de eerste wedstrijd. Je mag verwachten dat de teams hun auto hier regelmatig goed de sporen zullen geven.

De testdagen op het circuit van Sakhir zijn in 2022 te bezoeken. Lees verder of bekijk onze pagina over de Grand Prix van Bahrein voor alle informatie over het plannen van je bezoek.


Wat testen de Formule 1 teams en coureurs in Bahrein?

Tijdens de eerste wintertest in Barcelona stuurden de coureurs hun nieuwe bolides voor het eerst de baan op. tijdens die eerste lange sessies kwamen vaak al snel de eerste kinderziektes aan het licht. De tijd tussen de eerste en tweede wintertest is gebruikt om daar oplossingen voor te zoeken. Onderdelen zijn aangepast of opnieuw ontworpen en in Bahrein zal men gaan testen of dit het gewenste resultaat geeft. Het is echter ook weer een mooie gelegenheid voor de rijders om hun nieuwe auto nog beter onder de knie te krijgen en om nieuwe coureurs meer ervaring op te laten doen.


Wat is de beste manier om de F1 wintertests in Bahrein te bezoeken?

Het is mogelijk om de de wintertests op het Bahrain International circuit te bezoeken. Dit kan een heerlijke onderbreking zijn van de Nederlandse winter aangezien het op dat moment in Bahrein zeer aangenaam vertoeven is. Het is voor fanatieke Formule 1 fans bovendien een leuke voorbereiding op het nieuwe seizoen. Alhoewel de Grand Prix van Bahrein ’s avonds bij kunstlicht wordt verreden geldt dit niet voor de testdagen. Die vinden – net zoals in Barcelona – dus in de ochtend en middag plaats. Hou dus rekening met de soms bloedhete weersomstandigheden.

Tickets en tribunes

Je kunt kaartjes voor de testdagen kopen. Je krijgt daarmee toegang tot de hoofdtribune. Dat is ook de enige tribune die toegankelijk is tijdens de tests. De gehele hoofdtribune is overdekt dus je kunt goed uit de zon zitten. Je hoeft niet bang te zijn voor de soms torenhoge prijzen van gewone F1-tickets. Volwassenen zitten al voor ongeveer 15 euro de hele dag op de tribune en kinderen betalen ongeveer 7,50 euro per dag.

Wanneer je ook tickets hebt voor de Grand Prix van Bahrein kun je daarmee gratis naar binnen tijdens de testdagen. Aangezien er heel wat tijd tussen de testdagen en de race zitten is deze optie vooral interessante voor lokale fans.

Een tweede optie is de Paddock Club Hospitality, maar hierbij heb je het wel meteen over prijzen van ongeveer 1.500 euro per dag. Dit gaat ook om veel meer dan alleen formule 1 auto’s bekijken, want je geniet hiermee bijvoorbeeld ook van wandelingen door de pits of een rondleiding over het circuit. Daarnaast kun je praatjes bijwonen van Formule 1 prominenten en ze persoonlijk ontmoeten. Uitgebreid (en culinair verantwoord) eten en drinken is ook inbegrepen.

Bereikbaarheid (vliegen)

Je kunt met KLM rechtstreeks vanaf Schiphol in ongeveer zes uur naar Bahrain International Airport vliegen. Vervolgens reis je met de bus of een taxi naar de stad Manama, of rechtstreeks naar het circuit. Dit neemt ongeveer 45 minuten tot een uur in beslag. In Manama vind je ook veel hotels om je verblijf te boeken. Verwacht voor de testdagen niet veel aanbod van arrangementen, je boekt tickets, reis en verblijf dus het beste zelfstandig.

© F1Reis.nl.nl 2023 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW te Zwolle | Privacy & Cookies