Wat is de beste Formule 1 app?

De Formule 1 kent enkele interessante apps. De apps tonen nieuws, de laatste ontwikkelingen en live uitslagen van de formule 1 grand prix. In dit artikel bespreken we de bekendste en leukste F1 applicaties:

 Formula 1 (official) ****

We beginnen dit overzicht met de officiële app van de Formule 1. De, hoe kan het ook anders, Formula 1 app. Deze app is gratis te downloaden. Via deze app kun je het laatste nieuws bijhouden en alle uitslagen van alle trainingen, kwalificaties en races vinden. Ook de stand in het WK, de teams, de coureurs. Alle info is er te vinden.

Het voordeel van deze app is dat er ook een live timer op zit. Hiermee krijg je live alle tijden van coureurs binnen en kun je op een gevisualiseerde kaart zien waar op de baan welke coureur te vinden is. De app blinkt hier echt in uit. Er zit één maar aan. Hier moet wel voor betaald worden. Dit kost 2,99,- per maand of 26,99,- per jaar. Deze upgrade is een leuke bijkomstigheid waarmee je de races nog interactiever kunt volgen, maar ook zonder de upgrade geeft deze app je leuke updates, alleen wat minder tijdens de race.

FiDB *****

Voor de echte Formule 1-fanaten, of mensen die meer van de geschiedenis van de Formule 1 willen weten, is er de app van FiDB. Op deze app staan naast de huidige resultaten ook resultaten uit het verleden. Zelfs de resultaten uit 1950 kun je er nog op vinden. Op deze manier kun je dus de resultaten van Lewis Hamilton vergelijken met die van, bijvoorbeeld, Michaël Schumacher, Ayrton Senna of zelfs Juan Manuel Fangio. Verder is het ook een app die de aanvangstijden van alle races op een duidelijke manier aangeeft zodat je een race amper kunt missen. Dit maakt dat het van alle Formule 1-apps de meest complete is. Het enige wat mist is een live timer, maar anders had de app ook niet gratis kunnen zijn. Bovendien zijn daar weer genoeg andere apps voor te vinden.

Racereport ****

Voor de Nederlandse F1-fan is de app van Racereport een aanrader. Op deze app vind je al het nieuws van de Formule 1, maar ook uitslagen, standen en alle info over de teams en coureurs van het lopende seizoen staan op deze app. Tijdens de race is de app niet interactief, maar hij is wel gratis en dus is het een mooie manier om goed het laatste nieuws bij te kunnen houden. Het nieuws wordt gebracht op een manier dat het voor de Nederlandse Formule 1-fan toegankelijk is. Bijvoorbeeld veel updates over Max Verstappen.

NewsRadar Formula 1 edition ***

Deze app is eigenlijk een verzamelbundel van al het nieuws dat er te vinden is over de Formule 1. De app verwijst je door naar andere nieuwsbronnen. Het is dus niet zo dat deze app zelf nieuws maakt. Waar deze app in uitblinkt is dat het ook persoonlijke berichten van coureurs van de sociale media laat zien. Je krijgt dus ook een kijkje in het privéleven van iemand als Lewis Hamilton, die er om bekend staat erg actief te zijn via de sociale kanalen. Soms kun je je wel afvragen of alles wat de app deelt relevant is. Zo staan er ook updates van fan accounts op, niet erg nieuwswaardig dus. Wel is de app erg handig ingericht doordat je heel makkelijk kan switchen van teams en coureurs. Daarnaast kun je de app instellen in zes talen: Engels, Duits, Italiaans, Spaans, Frans en natuurlijk Nederlands.

Pocket Formula 2017 **

In deze app vind je net als bij Racereport nieuws en updates vinden en info over de teams en coureurs. Daar moet je echter wel éénmalig 1,99,- voor betalen. Je kunt de app ook gratis proberen, maar dan mis je veel updates. Wel geeft de app, zowel in de gratis als in de premium versie, een push bericht na afloop van de race zodat je meteen op de hoogte gebracht wordt van de uitslag wanneer je de race niet kunt kijken. Daarnaast zijn alle resultaten vanaf 2009 op deze app te vinden, alleen kun je je wel afvragen of zo’n half-half database nut heeft en of je die 1,99 ervoor over hebt. Dan kun je beter de officiële F1-app downloaden en upgraden. Bovendien is voor de database FiDB een beter alternatief.

F1 Live *

Leuke app voor als je enkel de racekalender wilt zien, maar wil je echt van de app gebruikmaken dan zul je ook de app van SofaScore moeten downloaden. Dan krijg je ook updates over allerlei andere sporten zoals voetbal, basketbal en cricket. Via deze app kun je dan ook eigenlijk bar weinig en zul je altijd worden doorgestuurd naar SofaScore. Met SofaScore kun je wel de uitslagen en standen bij de coureurs zien, maar als je echt puur informatie van de Formule 1 wilt hebben + nog extra feitjes, dan moet je niet bij deze app zijn. Dan raad ik je eerder de officiële F1-app aan of FiDB.

© F1Reis.nl.nl 2021 | Onderdeel van Dik.nl | Dik B.V. | KvK 74390708 | Tesselschadestraat 155, 8023 BL Zwolle | Privacy statement