Welke Grand Prix’ hebben een Oranje tribune en hoe bestel je tickets?

oranje tribune verstappen

Een Formule 1-Grand Prix bezoeken is een hele belevenis, maar hoe kun je als fan van Max Verstappen nu een betere beleving krijgen dan samen met andere Oranje fans. De Grand Prix van België en Oostenrijk hebben een speciale oranje tribune!

2020 Grand Prix met een Oranje tribune:

Max Verstappen is hot. Na een dik jaar bij Toro Rosso mocht de Nederlander meteen door naar het grote Red Bull waar hij zijn eerste race meteen mee won. Tijdens de Grand Prix van België en Oostenrijk zijn dan ook speciale oranje tribunes te vinden waar alle fans van Max Verstappen zich op kunnen verzamelen. Dat er voor deze twee landen is gekozen is niet zonder reden.

Spa Francorchamps, België 2020

View this post on Instagram

Go MAX 🦁💨 #f1 #spa #quali #q1 #verstappen

A post shared by Dennis (@dennis_rnb) on

Veel Nederlanders gaan graag naar België toe om een race te bekijken. Max Verstappen heeft een Belgische moeder en is in België geboren en opgegroeid. Hierdoor heeft hij ook veel Belgische fans, ondanks dat de Belgen ook hun eigen coureur hebben in de persoon van Stoffel Vandoorne. Dit maakt een keuze voor een eigen tribune op Spa niet zo heel gek. De tribune beleefde in 2017 zijn vuurdoop op Spa en bewees in de jaren hierna een echte sfeermaker te zijn.

Red Bull Ring, Oostenrijk 2020

Het team van Max Verstappen is Oostenrijks. Het Red Bull concern heeft een eigen circuit in Oostenrijk, en ook nog het juniorenteam Toro Rosso in handen. Dit maakt Oostenrijk een belangrijke plaats in de Formule 1 en dus ook voor Max Verstappen. Door de centrale ligging is het aantrekkelijk om ook in Oostenrijk, de thuisbasis van Red Bull, een eigen tribune op poten te zetten. In 2016, 2017, 2018 en 2019 was deze tribune er al en ook in 2020 komt hij weer terug.

© F1Reis.nl.nl 2021 | Onderdeel van Dik.nl | Dik B.V. | KvK 74390708 | Tesselschadestraat 155, 8023 BL Zwolle | Privacy statement