De 3 goedkoopste Formule 1-bestemmingen

goedkope reis formule 1

Een Formule 1-weekend bezoeken staat bekent als een dure grap. Logisch dan ook dat je gaat kijken naar de wat goedkopere bestemmingen. Dit is echter wel lastig, omdat je ook afhankelijk bent van de prijzen van het vervoer en de overnachtingen. Skyscanner heeft in 2016 een onderzoek gedaan naar de goedkoopste bestemmingen en het mooie is dat je die allemaal in Europa kunt vinden!

De Grand Prix van Oostenrijk, Spielberg

De goedkoopste Grand Prix om te bezoeken is de Grand Prix van Oostenrijk nabij Spielberg. Het mooie aan deze locatie is bovendien dat je niet per se hoeft te vliegen maar ook de auto kunt pakken. Dit circuit is in de afgelopen jaren opgekocht door Red Bull en volledig gerenoveerd. Vanaf zo’n 625 euro kun je al aanwezig zijn bij deze Grand Prix. Dit is inclusief vervoer, overnachting en tickets.

Doordat deze Grand Prix de thuisrace is van Red Bull is het ook de ideale plek om naartoe te gaan voor Max Verstappen. De Nederlander heeft hier zelfs zijn eigen tribune. In 2017 is de capaciteit van deze tribune zelfs opgeschaald van duizend naar maar liefst vijfduizend plaatsen! Verder heeft Red Bull altijd wat leuks achter de hand in Oostenrijk. Zo reden Verstappen en Ricciardo vorig jaar rond in lederhosen!

Nog een reden om naar dit circuit toe te gaan is dat het een vrij kort circuit is. De rondetijden lagen hier vorig jaar rond de 1.08. Met de nieuwe banden wordt verwacht dat hier misschien wel vier seconden vanaf gereden kan worden. Dit betekent dus dat je de coureurs heel vaak voorbij ziet komen, namelijk 71 keer. Op Spa-Francorschamps in België is dit aantal maar 44 keer.

De Grand Prix van Azerbeidzjan, Baku

Een opvallende in dit lijstje is de Grand Prix van Azerbeidzjan. In 2016 is deze Grand Prix gedebuteerd op de racekalender met een overwinning voor Nico Rosberg. Dit is een stratencircuit dat dwars door alle delen van de stad gaat. Zo rijden de coureurs langs de lange promenade, maar ook langs het oude kasteel middenin de stad.

Met vliegreis erbij kun je al voor 650-700 euro een ticket kopen. Daarnaast biedt het een uitgelezen kans om er een stedentrip in Bakoe aan vast te plakken. Dit is immers een plek waar je niet zo snel komt, bovendien wordt de race in de zomer verreden wat maakt dat je meteen van heerlijk zomers weer kunt genieten.

De Grand Prix van Hongarije, Boedapest

Ook bij deze Grand Prix kun je er gelijk een stedentrip naar Boedapest aan vast plakken. Het circuit de Hungaroring ligt maar twintig kilometer ten noorden van de stad en is dan ook goed te bereiken. Dit circuit is ook vrij klein waardoor je de coureurs ook wat vaker voorbij ziet komen, namelijk 70 keer.

De Grand Prix van Hongarije is bovendien een leuke mogelijkheid om fans uit veel verschillende landen te ontmoeten. Het is de enige Grand Prix in Oost-Europa. Dit maakt het, samen met dat het een vrij goedkope trip is, ook voor veel Oost-Europeanen een unieke kans om ook een keer een Formule 1-reis te boeken. Wat vooral opvalt is dat er veel fans uit de Balkan, maar ook uit Finland op de race afkomen. Veel potentiële fans van Kimi Räikkonen en Valtteri Bottas dus. Het prijskaartje hiervoor ligt minimaal rond de 750-800 euro.

Duurste Grand Prix

De duurste Grand Prix in Europa is die van Monaco. Dit komt niet geheel als een verrassing met al z’n glamour. Hier ga je al gauw over de 1.500 euro heen. Wereldwijd ben je voor Amerika het duurste uit. Met vliegticket en al moet je al gauw rond de 3.000 euro neerleggen.

© F1Reis.nl.nl 2021 | Onderdeel van Dik.nl | Dik B.V. | KvK 74390708 | Tesselschadestraat 155, 8023 BL Zwolle | Privacy statement